TO NAM JE ŠTO NAM JE

SRBIJA - HRVATSKA SE IPAK IGRA SLEDEĆEG LETA: Kad seniori nisu mogli na EURO, probaće kadeti!

Autor Nebojša Marković

Komšijski okršaj na vidiku...

Izvor: MN Press

Bila je ovo katastrofalna godina za fudbalske reprezentacije Srbije, svih uzrasta. Nijedna selekcija nije uspela da se plasira na završna takmičenja, a najviše su razočarali seniori.

Najbolja selekcija Srbije je ostala bez plasmana na EURO naredne godine zbog poraza protiv Škotske u finalu baraža, čime smo ostali uskraćen i za jedan "balkanski klasik".

Srbija je mogla da se plasira u grupu u kojoj se već nalazila i Hrvatska, pa je tako postojala mogućnost da se 23. juna 2021. te dve reprezentacije susretnu u Glazgovu. Postojala je i mogućnost da naredne godine te dve selekcije ipak gledamo u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. u Kataru, ali žreb nije hteo da "spoji" Srbiju i Hrvatsku, na oduševljenje "Ćira" Blaževića.

Od toga na kraju nije bilo ništa, ali to ne znači da narednog leta videti nijedan okršaj Srbije i Hrvatske u fudbalu.

Radi se o kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo za kadete, za igrače uzrasta do 17 godina.

Srbija i Hrvatska su izvučene u istu kvalifikacionu grupu, pored selekcija Bugarske i Lihtenštajna, pa će kroz tu grupu pokušati da pronađu plasman do elitne kvalifikacione runde, poslednje runde pred plasman na U17 EURO 2022. godine.

Taj turnir se održava u Izraelu, a "orlići" će za početak morati da budu među prve dve ekipe u svojoj grupi, pre nego što nastave takmičenje u elitnoj kvalifikacionoj rundi.

Datumi i lokacije održavanja ovih mini turnira još nisu poznati, ali će biti održani između 1. jula i 16. novembra 2021. godine.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.