Nismo baš sigurni

AMERIKA ĆE OSVOJITI MUNDIJAL 2026? ''Imamo talente, možemo to da uradimo!''

Autor Dušan Ninković

Prethodnih godina se nekoliko mladih i talentovanih igrača razvijalo u Evropi, ali...

Oni baš cene sebe!

Mladi američki fudbaler Kris Miler smatra da će njegova reprezentacija u narednim godinama toliko napredovati da ih uskoro možemo očekivati i sa titulom svetskog šampiona! Kako on kaže, biće kandidati za trofej već 2026. godine.

Nama je teško da poverujemo u to, u ovom trenutku, ali ko zna šta su nam Amerikanci spremili za taj Mundijal.

Ovu godinu su završili bez ijednog poraza, nakon što su u prijateljskom meču savladali El Salvador (6:0). Između ostalih, igrao je i Kris Miler (24), koji sebe i saigrače vidi među kandidatima za osvajanje titule u bliskoj budućnosti.

Naravno, na ovom meču nije bilo nekih od najboljih igrača iz SAD, jer igraju u Evropi i klubovi nisu imali taj luksuz da im dopuste odlazak na drugi kontinent zbog jedne ne preterano važne utakmice.

''Mislim da je neverovatna stvar što možete gledati dva najveća tima na svetu i u njima videti američke igrače. Naša reprezentacija ima talenat i snagu koja je potrebna da se bori za Mundijal 2022. i 2026. godine'', rekao je Miler.

Miler igra kao krilo i nastupa za Orlando, a svakako nije u grupi najboljih američkih fudbalera. Njihova najbolja reprezentacija sastavljena je od igrača koji igraju u Evropi, a ove sezone su čak devetorica igrala Ligu šampiona. Među njima su Dest iz Barselone, Mekeni iz Juventusa, Pulišić iz Čelsija, Rejna iz Borusije Dortmund i drugi.

Mundijal će se za šest godina održati u tri države Severne Amerike, pošto će domaćini biti Kanada, SAD i Meksiko. Biće to po prvi put da svetsko prvenstvo ima tri domaćina, ali i rekordan broj od 48 učesnika.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.