Mlad, ali već iskusan

''ZVEZDAŠI, BUDITE PONOSNI'': Postao je heroj Zvezde i shvatio koliko je teško u Evropi!

Autor Dušan Ninković

Mladi vezista Njegoš Petrović se dokazao na velikoj pozornici.

Izvor: Nikola Mitić/FK Crvena zvezda/Facebook

Njegoš Petrović je jedno od otkrovenja Crvene zvezde u grupnoj fazi Lige Evrope. Igrajući protiv timova koji su jači od onih u Superligi, Njegoš je rastao tokom cele jeseni.

Danas Dejan Stanković ne strepi kada na teren šalje bivšeg vezista Rada, momka koji ima tek 21 godinu i već šest nastupa u grupnoj fazi evropskog takmičenja. Verovatno će igrati i na proleće, a Zvezda zna rivale za nokaut fazu.

Kompletna jesen je za njega bila odlična. Kruna su, naravno, pogodak na gostovanju Gentu i izboreno evropsko proleće, ali nije bilo lako stići dotle. Zo zna i Njegoš Petrović.

''Mogu da kažem da sam siguran da je svaki navijač Crvene zvezde večeras ponosan i presrećan. Imali smo težak i specifičan put, pogotovo ova dva poslednja gostovanja su bila drugačija što se toga tiče. Znali smo da nas čeka teška utakmica i bili smo svesni da je Liberec ekipa koja igra "tvrdo", upravo je takav meč i bio. Žao mi je što nismo trijumfovali, ali u svakom slučaju imamo 11 osvojenih bodova, grupnu fazu smo završili kao drugoplasirani i mogu da budem zadovoljan'', rekao je Petrović.

Mladi fudbaler crveno-belih je svestan da nije bilo nimalo lako stići do evropskog proleća!

''Kad vratimo film u nazad, shvatimo koliko je sve ovo bilo teško i naporno. Mnogo smo se trudili i vredno radili, bilo je šest utakmica, uz kvalifikacije, a mi smo doživeli samo jedan poraz. Još jednom moram da ponovim - svi treba da budemo ponosni na uspeh koji smo postigli'', zaključio je centralni vezni.

Njegoš Petrović na početku sezone nije bio standardan, ali je tokom sezone izborio mesto u timu. tokom kvalifikacija je odigrao tek 32 minuta, ali je u grupnoj fazi bio mnogo češće na terenu. Nakon prva tri kola, u kojima je ulazio sa klupe, u četvrtom je kao starter postigao gol, a na poslednje dve runde je proveo na terenu svih 90 minuta.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.