HOĆE NA KLUPU "ORLOVA"!

"VOLEO BIH DA BUDEM SELEKTOR SRBIJE": FSS kontaktirao finalistu Svetskog prvenstva, Francuz sve otkrio!

Autor Nebojša Marković

Da li će možda baš on biti naslednik Ljubiše Tumbakovića?

Izvor: MN Press

Reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo naredne godine, posle poraza u finalu baraža od Škotske, a već u martu će započeti kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

Još uvek nije poznato da li će selektor "orlova" početkom 2021. godine biti Ljubiša Tumbaković ili neko drugi. Sada je jasno da bi to mogao da bude i Remon Domenek!

Francuski stručnjak, koji je svoju nacionalnu reprezentaciju vodio do finala Svetskog prvenstva 2006. godine, bio je kontaktiran da postane selektor Srbije i voleo bi da do toga dođe!

Prethodnih dana se o toj mogućnosti pisalo, a čovek koji je sa Francuzima u kvalifikacijama za SP 2010. ostao na tabeli iza Srbije Radomira Antića otkrio je šta se sve dešavalo u prethodnom periodu.

"Istina je, kontaktirali su me i pitali da li sam zainteresovan da preuzmem fudbalsku reprezentaciju Srbije. Odgovorio sam potvrdno. Nivo vaše selekcije je visok, imate sjajne igrače širom Evrope. Ima mnogo potencijala da se uradi nešto zanimljivo", kaže Domenek u intervjuu za "Večernje novosti".

Jasna je njegova želja da do toga dođe.

"Sada to više nije u mojim rukama. Čeka se odluka. Rekao sam šta mislim, veoma bih voleo da me izaberu. Ali, nisam pod pritiskom. Ako ne, nastaviću da radim ono čime se trenutno bavim."

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Domenek je objasnio i kako je došlo do toga da Fudbalski savez Srbije stigne baš do njega.

"U našim trenerskim vodama to obično funkcioniše preko kontakata. Preneli su mi zainteresovanost, pa ćemo videti šta će od toga biti. Nije moj agent tražio angažman, već je išlo u obrnutom pravcu. Sve je to sticaj okolnosti. Drago mi je što se neko dosetio da bih mogao da budem kandidat za tu funkciju. Iskreno, uvek laska kada neko prepozna da biste mogli da vodite reprezentaciju jedne zemlje."

Francuz je nedavno imao priliku da gleda par utakmica Srbije, ne znajući da će ubrzo nakon toga dobiti poziv da preuzme "orlove".

"Slučaj je hteo da sam ispratio dve nedavne utakmice reprezentacije Srbije, u Ligi nacija, protiv Mađarske i Škotske u baražu. Prenosili su ih direktno, ovde, u Francuskoj, pa je to bila idealna prilika da steknem uvid u mogućnosti ekipe."

Upoznat je i sa kvalitetima srpskih igrača.

Izvor: MN Press

"Obožavam Matića! Igra fantastično. Imate puno darovitih igrača. Među njima su Milinković-Savić, Tadić... i u Francuskoj ih igra nekoliko. Tu je Radonjić, pa golman Remsa Rajković, nedavno je i Pavlović došao u Monako. Kada je reč o klubovima, rivalstvo između Partizana i Crvene zvezde je i ovde poznato", kaže Domenek.

Nekadašnji selektor Francuske kaže da ne bi bio problem to što bi on kao stranac seo na klubu Srbije.

"Sve je u organizaciji. Talenti su tu, samo bi trebalo učiniti da igraju zajedno, kao jedan. Imam, naravno, koncepciju kako to može da se ostvari. Inače ne bih razmišljao o selektorskom mestu! Uvek je dobro kada se ukrste različiti načini posmatranja na stvari. Kao u braku. Mešavina kultura, ideja i škola predstavlja dobitnu kombinaciju. Svako od nas može da unese ono što poseduje u zajednički projekat."

Domenek je bio upitan i da li bi došao u Srbiju da ovde provodi više vremena ili bi ostao da živi u Francuskoj ukoliko bi dobio ovaj selektorski posao.

"Ne može se biti trener i selektor, a da se samo dođe pred meč i sedi na klupi. To je nemoguće. Ne može da se trenira jedan nacionalni tim, ako niste u direktnom kontaktu sa zemljom i njenom kulturom. Potrebno je upoznati ljude, živeti s njima, osetiti kako funkcionišu. To je obaveza. Inače, ne znam kako bih drugačije mogao da budem od koristi", zaključio je Remon Domenek.

(MONDO/Večernje novosti)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.