"NEMAM DILEMU"

KAD JEDNOG DANA ODEM IZ VOŠE - TEŠKO ĆE ME ZAMENITI: Lalatović o zaostalim platama i novom predsedniku!

Autor Milutin Vujičić

"Znam da ni Samaradžiću neće biti lako. Neka pokaže svim zaposlenima zašto je tu gde jeste".

Izvor: MN Press

Polako se smiruje situacija u Vojvodini. Bilo je veoma napeto prethodnih mesec dana, ali prvi koraci ka popravljanju atmosfere i stabilizaciji kluba su načinjeni u poslednja 72 sata.

Prvo je igračima isplaćene premije i bonusi za osvajanje Kupa Srbije, dok je posle toga izglasano i novo rukovodstvo. Tako će Nenad Lalatović moći da radi u delimično boljim uslovima, ali i dalje napominje da sve zaostale obaveze treba da se reše.

"Dobili smo tri premije i jedan deo igrača (desetorica) je dobio nagrade za Kup, a ostalo je najbitnije što nije dato. Nisu date plate i rate, koje su deo plata. Igrači treba da ih dobiju i imam obećanje da će se to isplatiti. Manje-više mi igrači, sebe tu i ne stavljam, nego mi je stvarno stalo do ljudi koji rade u klubu", kazao je Lalatović na konferenciji za medije.

"Pričao sam jutors s njima, pio čaj, oni kažu da češće dolazim jer im dižem atmosferu i ja volim da ih oraspoložim. Žene koje rade kod nas mnogo čine za naš klub".

Lalatović je rekao i da bi "bio greh od Boga" da zaposleni u Fudbalskom centru "Vujadin Boškov" ne dobiju plate pred Novu godinu, pošto i oni imaju porodice i žele da proslave praznik na dostojanstven način, pa je potom uputio poruku i novom predsedniku Dragoljubu Samardžiću.

"Čestitam mu od srca. Moram reći da dok je tu bio Vojislav Gajić, plate su bile redovne, a jednog dana kada ja odem odavde - novom treneru neće biti lako da nasledi mene. Neće biti lako da nasledi rezultate, da bude najbolji trener u istoriji kluba, a znam da ni Samaradžiću neće biti lako. Neka pokaže svim zaposlenima zašto je tu gde jeste. Sigurno da hoće, ima snage za sve to, da omogući zaposlenima ono što zaslužuju".

Izvor: MN Press

Na pitanje da li Lalatović ima neke planove i da li će otići već na zimu, trener odgovara...

"Nema dilema, ja sam trener Vojvodine i ne razmišljam o odlasku", naveo je Lalatović koji je rekao da neće govoriti o pojačanjima jer još očekuje sportskog direktora.

Jedna od opcija je i Milan Kosanović, ali o njemu nije govorio Nenad Lalatović, nego se osvrnuo na duel koji Vojvodinu očekuje u subotu (14 časova, Arena Sport) protiv Spartaka. O njima je govorio veoma pozitivno i označio najveći kvalitet.

"Očekujem tešku utakmicu. Spartak je kvalitetan, sad su promenili trenera… Igraju jako dobro, nastavili su tako kod novog trenera Buača, a veoma su efikasni. Imaju brze igrače, Tufegdžić dolazi lepo iz drugog plana i ovo je derbi severa Srbije. Meni je krivo što nećemo igrati u najjačem sastavu", poručio je Lalatović koji neće moć da računa na Topića, Bojića, Saničanina, Simića, a pod znakom pitanja je i Vukadinović.

"To nije alibi i ne tražimo ga pred ovu utakmicu. Idemo u Suboticu po tri boda".

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.