Nikad bolji!

ZVEZDA IMA NAJBOLJEG ŠTOPERA LIGE EVROPE: Svi se pitaju da li će ostati, a on je bolji i od Dragovića!

Autor Nikola Lalović

Sada se jasno vidi kako je Zvezda igrala u Ligi Evrope!

Nemanja Milunović.
Izvor: MN Press

Mnogi su se pitali da li je zaslužio novi ugovor i da li je za Zvezdu pametno da ga zadrži zbog godina, a on je odgovorio sjajnim igrama. 

Nemanja Milunović u svojoj 32. godini igra u životnoj formi pošto je i zvanično najbolje ocenjeni štoper Lige Evrope! 

On ima najbolji "FedEks Performans" rejting od svih štopera koji su nastupil u Ligi Evrope ove godine i najbolje je ocenjeni srpski fudbaler.  

Ovaj rejting prati nastupe kako u Evropi tako i u domaćem prvenstvu, a za svaku poziciju se vrednuju drugačiji statistički parametri. Tako recimo uspešni startovi, blokirani šutevi, dobijeni vazdušni dueli postaju najvažniji parametri za defanzivce. 

Milunović je ocenjen sa 5.862 poena, a Monreal u odnosu na njega ima prednost veću od 1.000 poena. Štoper sa najviše poena posle Milunovića je mlada nada Dinama Joško Gvardiol sa 400 poena manje, a primera radi - Aleksandar Dragović je tek na brojci od 4.900 poena. Kalidu Kulibali koga Napoli procenjuje na 100 miliona evra je skupio "jedva" 4.700 bodova. 

Najbolje ocenjeni fudbaler Zvezde je Milan Borjan koji je ukupno 13. na listi kada se gledaju svi fudbaleri u Ligi Evrope, a ubedljivo je najbolji golman takmičenja. Među prvih 100 se od igrača Crvene zvezde nalazi još i El Fardu Ben koji je 57. najbolji igrač Lige Evrope.

Sjajnu ocenu je dobio i Milan Gajić - skupio je 3.986 poena što je dovoljno da bude 108. na listi. Za malo mu je izmaklo da se plasira u 100. najboljih igrača Lige Evrope, a donedavno je delovalo da su mu dani u Crvenoj zvezdi odbrojani.

Nije puno igrao kod Vladana Milojevića, ali je kod Dejana Stankovića postao jedan od najstandardnijih igrača u timu, jedan od fudbalera koji su redovni na terenu kako u Superligi tako i u Ligi Evrope. 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.