In memoriam

PREMINUO VELIKI HRVATSKI TRENER: Odlazak legendarnog stručnjaka, selektora i finaliste Kupa UEFA!

Autor Mladen Šolak

Tužna vest iz komšiluka - od posledica korona virusa preminuo je poznati stručnjak.

Izvor: MN Press

U nedelju je u 88. godini preminuo poznati hrvatski fudbalski stručnjak, Oto Barić, bivši selektor reprezentacije i finalista Kupa UEFA sa Kazinom iz Salcburga 1994. Takođe, u Austriji je sa velikim uspehom radio i u Rapidu, sa kojim je osamdesetih u dva mandata osvojio čak deset domaćih trofeja.

Nekadašnji igrač đak, igrač i trener Dinamo Zagreba sedam dana je bio u zagrebačkoj bolnici Dubrava i njegov oporavak od posledica korone tekao je dobro sve do pre dva dana. Tada su nastupile komplikacije, a medijima su članovi njegove porodice potvrdili da je preminuo.

Na klupi reprezentacije Hrvatske sedeo je od 2002. do 2004. i vodio je "A" selekciju svoje zemlje do Evropskog prvenstva, na kojem je pod njegovim vođstvom stala u grupnoj fazi, gde je remizirala sa Švajcarskom, Francuskom i izgubila od Engleske 2:4.

Pre nego što je preuzeo Hrvatsku bio je selektor Austrije od 1999. do 2001, a poslednji angažman imao je u Albaniji, čiji je selektor bio od juna 2006. pa do novembra 2007.

Prema pisanju hrvatskih medija, hospitalizovan je zbog jake upale pluća i nezvanično je od toga i preminuo.

"Oto Barić je bio vrhunski stručnjak gospodskih manira", rekao je u intervjuu za MONDO njegov nekadašnji igrač Zoran Slišković.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi