Nema poraza!

MILAN PONOVO NAPRAVIO SPEKTAKL: Bilo je 0:2, ali je levi bek osvojio bod!

Autori Dušan Ninković Dragan Šutvić

Činilo se večeras da je došao kraj seriji "rosonera", ali...

Skoro perfektan je bio Milan otkako se fudbal, nakon karantinskog perioda, vratio na Apenine.

Od 22. juna ove godine, uknjižio je 17 pobeda i pet remija u Seriji A, a delovalo je sjajnom nizu došao kraj večeras, u duelu sa Parmom na San Siru. Gubio je Milan do nadoknade drugog poluvremena – i uspeo da "iščupa" bod!

MILAN – PARMA 2:2 (0:1)
/Ernandez 58, 90+1 - Ernani 13, Kurtić 57/

Čak četiri puta je tim Stefana Piolija u ovom meču pogađao okvir gola - videli smo tri prečke i jednu stativu, a tri puta je u prvom planu bio Hakan Čalhanoglu!

Prvi put su se Milan i igrači hvatali za glavu u 42. minutu, kada se Turčin "revanširao" Brahimu Dijazu u jednoj akciji.

Zatim je u nadoknadi prvog poluvremena pogodio stativu iz slobodnog udarca, a nesrećnu seriju zaključio u 51. minutu, kada je lopta ponovo odsjela na prečki... Postao je tako turski reprezentativac četvrti igrač u poslednjih 16 godina koji je tri puta "uzdrmao" okvir gola!

Da stvar bude još gora po Milan – poništen im je i pogodak kod rezultata 0:1, zbog "minimalnog" ofsajda – stopalo Samua Kastiljeha nalazilo se u nedozvoljenoj poziciji!

Izvor: Screenshot

Parma je, sa druge strane, koristila svoje šanse.

Nije ih, istina, bilo mnogo - samo dva puta je gostujući tim šutirao u okvir gola, ali je uspešnost bila stoprocentna. Prvo je u 13. minutu Žervinjo dugo "lomio" čuvara, a potom poslao loptu u sredinu za Ernanija, koji rutinski pogađa, a kasnije tokom meča, u 57. minutu, upisuje i asistenciju.

Pronašao je, centaršutem sa desne strane, Jasmina Kurtića na kojeg je odbrana Milana zaboravila...

Mislili su gosti da im je to dovoljno za trijumf, ali, rekosmo, nije bilo – situaciju za Milan je sa dva pogotka, u 58. i prvom minutu nadoknade, spasio Teo Ernandez!

REZULTATI I TABELA SERIJE A!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.