Duel velikana

ZVEZDA SPREMA IZNENAĐENJE ZA MILAN? Mrkela zna kako se igra protiv italijanskog tima!

Autor Dušan Ninković

Sportski direktor je prokomentarisao žreb u Ligi Evrope.

Izvor: MN Press

Svojevremeno je Mitar Mrkela bio rival Milana na terenu, a sada će se sa italijanskim timom suočiti i kao sportski direktor Crvene zvezde. Biće to spektakulrni mečevi u nokaut fazi Lige Evrope.

Zvezdin čelnik se priprema za predstojeći prelazni rok, ali se i priseća velikih mečeva koje su dva tima igrala. Crvena zvezda je često mučila favorite, a Mrkela se nada da će to i sada biti slučaj.

Nekadašnji napadač je davno, u nekim drugim fudbalskim vremenima, igrao protiv Milana.

''Prvo treba reći da je veoma lep osećaj što smo u lepo “društvu” i što Crvena zvzezda igra protiv jednog tako velikog kluba kao što je Milan. Dobili smo veoma jaku ekipu, pre svega atraktivnu. Ova ekipa Milana je verovatno i najbolja u prethodnih 10 godina, prvi su na tabeli u Seriji A, igraju dobar fudbal i svakako da su veliki favoriti za prolazak dalje. Zvezda je kroz istoriju umela da odigra dobro protiv favorita i da ih iznenadi. Trudićemo se da iskoristimo i Marakanu i sve prednosti, a pre svega to što Dejan Stanković poznaje italijanski fudbal i klub kao Milan i siguran sam da će imati iznenađenje jednoj tako jakoj ekipi'', naglasio je Mrkela.

Naš sportski direktor je imao prilike da kao igrač odmeri snage sa ekipom Milanom.

''To je bilo neko drugo vreme. Te 1988. godine Milan je tada bio verovatno najjači u svojoj istoriji koji je od te godine pa nadalje osvojio tri titule prvaka Evrope zaredom i tada smo uspeli da odigramo dve ravnopravne utakmice i verovatno smo bili njihov najteži protivnik u tom period. Oni su tada u Beogradu prošli na penale. Sada su druga vremena, razlika između bogatih i siromašnih je mnogo veća nego u tom periodu. Izdvojile su se ekipe iz pet najjačih liga u Evropi koje zaista imaju ogormne budžete i odlične timove. Fudbal je ostao fudbal i trudićemo se da uradimo sve da ponovo budemo ekipa koja može da priredi iznenađenje'', podvukao je Mrkela.

Crvena zvezda će biti domaćin u prvom duelu protiv italijanskog tima, 18. februara, dok će se revanš igrati sedam dana kasnije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.