Sačuvao posao

FSS NIJE SMENIO SELEKTORA: Izmaklo nam Evropsko prvenstvo, ali promene neće biti!

Autor Dušan Ninković

Ilija Stolica će nastaviti da radi kao selektor mlade reprezentacije.

Izvor: MN Press

Srbija je danas ostala bez selektora seniorske reprezentacije, ali će mladu reprezentaciju i dalje voditi isti čovek! Ilija Stolica je sačuvao posao.

Dok FSS bude tražio naslednika Ljubiše Tumbakovića, koji je završio svoj mandat na klupi nacionalnog tima, Stolica će moći da se priprema za predstojeće obaveze.

A zapravo, on je nešto slično već počeo da radi. Nekadašnji trener Voždovca i Vojvodine je u prethodnom periodu dobijao signale da će ostati na čelu reprezentacije Srbije do 21 godine, pa je u poslednjim mečevima prethodnog ciklusa počeo da podmlađuje tim.

Tako su šansu u reprezentaciji do 21 godine dobili igrači koji su nekoliko godina mlađi, kako bi u narednom periodu upravo oni bili nosioci igre nacionalnog tima.

Ilija Stolica je kao trener radio sa reprezentativnim selekcijama do 16 i 17 godina, bio asistent u Partizanu, a samostalno vodio Voždovac, Vojvodinu i Olimpiju iz Ljubljane. Dužnost u mladoj reprezentaciji je preuzeo u oktobru 2019. godine, nakon smene Neška Milovanovića, ali nije uspeo da izbori plasman na Evropsko prvenstvo.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.