BRUKA

KAD SU ALBANCI SMESTILI ZLATANU DA MRZI SRBIJU: Lagali za izjave o Kosovu, napravili neviđeni skandal!

Autor Milutin Vujičić

I ne samo njemu, nego i Ronaldu...

Izvor: YouTube/ESPN/Screenshot

Zlatan Ibrahimović će sa Milanom gostovati Crvenoj zvezdi. Tako je odlučio žreb 1/16 finala Lige Evrope spojivši dva bivša prvaka Evrope koja su kroz istoriju imala dva čudna duela - prvi zbog magle iz 1988. godine, a potom i 2006. kada se orilo "UEFA mafija".

Ibrahimović je jedan od najpoznatijih igrača sveta, pa i sa 39 godina pravi razliku na terenu, a nema sumnje da će njegov bivši saigrač Dejan Stanković posebno motriti na njega...

Odlično se poznaju, igrali su zajedno u Interu, ostali prijatelji, a veže ih naravno i Balkan.

Ibra" je rođen u Malmeu, ali poreklo naravno vuče sa Ex-Yu prostora. Njegov otac Šefik je Bosanac, dok je majka Jurka Hrvatica, a zajedno su emigrirali u Švedsku 1977. godine. Četiri jesni kasnije rodio se upravo Zlatan, možda i najbolji fudbaler u istoriji skandinavskog fudbala.

Zlatan nije krio da je imao pozive da zaigra za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, ali je hteo samo Švedsku, međutim takođe nikada nije bežao ni od svog porekla.

Ne govori tečno "naški" jezik, ali ga razume, sluša folk muziku sa ovih prostora, prati dešavanja u regionu, druži se sa Balkancima, a pre tačno šest godina je ni kriv ni dužan "uvučen" u skandal u režiji albanskih novinara.

Izvor: Instagram/iamzlatanibrahimovic

Pred meč između Albanije i Srbije u Elbasanu, u okviru kvalifikacija za EURO2016, pojavila se izmišljena izjava Zlatana Ibrahimovića koja je digla veliku buru.

"Kosovo je srpsko kao što je i moja majka nevina", rekao je nikad nikome Ibrahimović, osim albanskim novinarima koji su "kontaktirali" i Kristijana Ronalda.

"Video sam šta se dogodilo u Beogradu. Napad na igrače Albanije je sramotan. UEFA bi morala da reaguje, jer se ovakav prijem može dogoditi i nama u glavnom gradu Srbije. Trebalo bi zaštititi sport", takođe su objavili albanski mediji, iako to CR7 nikada nije rekao.

Zlatan i Novak (sport)
Izvor: YouTube/SIlver1930ol

Zbog toga su mnogi osuli "drvlje i kamenje" po dvojici svetski poznatih fudbalera iako je bila u pitanju potpuna izmišljotina koja je za cilj imala da dodatno "podgreje" atmosferu.

Sve to dešavalo se nekoliko meseci posle skandala sa dronom u Beogradu, kada su Albanci provocirali zastavom "Velike Albanije" i slavili za zelenim stolom, ali im na kraju u Elbasanu nije pomoglo ni što su sramotnim lažima "prizvali" Zlatana i Ronalda.

Srbija je pobedila 2:0, a Ibrahimović i CR7 ostali su u dobrim odnosima sa srpskim fudbalerima i nikada nisu pomišljali da kažu nešto tako. 

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.