Neutešan

BILI SU LJUTI RIVALI U ENGLESKOJ, VENGER GA SADA OPLAKUJE: Ovo je nepravda, on je bio tako hrabar!

Autor Nikola Lalović

Veliki Venger se prisetio svog rivala, ali i velikog prijatelja.

Izvor: MN Press

Iako su Arsen Venger i Žerar Ulije tokom godina vodili velike bitke u Premijer ligi, oni su zapravo bili i veliki prijatelji. 

Dva Francuza koji su uspeli da u Engleskoj izbore kultni status su i tokom godina kada su bili ljuti rivali održavali kontakt. A to se nastavilo i posle karijere, pa su se tako dva legendarna trenera čula samo dan pre nego što je Ulije preminuo. 

"Stalno smo bili u kontaktu. Sa Dejvidom Dinom (bivšim potpredsednikom Arsenala prim. aut) i Žerarom sam imao video poziv svake nedelje. Zato sam u nedelju bio srećan. Nedelju pre toga se nismo čulo jer je bio previše slab i morao je da otkaže u poslednjem momentu, iako je želeo da popričamo. Ali dan pre njegove smrti smo se čuli, a to nam je bio ritual tokom karantina", priča Venger.

Ovi razgovori su nekada trajali i satima, ali prethodni je trajao samo 15 minuta jer je Ulije i dalje bio slab. On je nedavno podvrgnut rizičnoj operaciji, a to na kraju njegovo telo nije moglo da izdrži. 

"Bio je optimističan, to vuče iz menadžerskih dana. Ovo je takva nepravda, imao je toliko hrabrosti i nije za to nagrađen", sa žaljenjem je konstantovao Venger.

Objasnio je i šta je francuski stručnjak značio za Liverpul. 

"On je otišao u mitski klub i doveo je Liverpul u modernu eru, On je Stivenu Džerardu dao šansu, on je razvio Karagera i tolike druge. Mi smo uvek bili prijatelji, a on je uvek bio više fer od mene. Kako su se mečevi odvijali ja sam se nervirao, a on je uvek bio smiren", priseća se legendarni menadžer Arsenala. 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.