Dva heroja

MALI MIRKO JE RASPLAKAO MIHU, A SADA SU SE DVA HEROJA UPOZNALA: Zajedno su pobedili u najvažnijoj utakmici!

Autor Nikola Lalović

Dirljiva priča.

Siniša Mihajlović je pobedio u mnogo bitaka u prethodnih godinu dana. 

Ne samo da je njegova Bolonja pobeđivala na terenu, već se srpski trener herojski izborio sa leukemijom, a potom i virusom korona. 

Sada je upoznao još jednog heroja - malog Mirka! Ovaj dečak mu je prošle godine napisao pismo podrške, koje je dalo snage Mihi da stisne zube i nastavi borbu. 

"Video sam šta si rekao i niko bolje od mene ne razume tvoj strah. Iako imam 10 godina, strah je isti za sve. Nemoj da se predaš, slobodno se isplači, jer to leči. Moćda se jednog dana sretnemo na terenu", napisao je dečak u pismu Mihajloviću tom prilikom. 

A Mirko je znao o čemu priča jer se i on borio sa leukemijom. Dečak je posle transplatacije koštane srži takođe pobedio bolest i ostvarila mu se želja - da upozna svog fudbalskog heroja. 

Siniša i Mirko su tokom zajedničke borbe bili u kontaktu, a sada je mališan stigao u posetu na stadion Bolonje. Upoznao je igrače i stručni štab, a glavni događaj se desio kada je šutirao penale Mihajloviću. 

"Bio si izuzetno jak. Uopšte nije lako izboriti se sa leukemijom. Jesi li plakao dok si bio u bolnici? I ja sam. Plačem i sada. Plakao sam kada sam primio tvoje pismo", priznao je srpski stručnjak malom Mirku. 

Tako su se na stadionu Bolonje konačno upoznala dva heroja - mali Mirko i veliki Miha. 

A mali Mirko je svojim rečima, borbom i hrabrošću takođe dokazao da je - veliki

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.