VELIKA TUGA

NOVI DETALJI O SMRTI TRENERA TSC-A: Zoltan Sabo umro od plućne embolije!?

Autor Milutin Vujičić

"Sigurni smo da nije bio pozitivan na koronu".

Izvor: MN Press

Fudbalski trener Zoltan Sabo iznenada je preminuo u utorak u 49. godini. Čitava fudbalska Srbija bila je šokirana ovom vešću, pa su se od njega redom opraštali njegov TSC, potom Partizan, Vojvodina, Crvena zvezda, Fudbalski savez Srbije i brojni prijatelji...

Zolika je bio omiljen među igračima i kolegama, niko za njega nije imao ružnu reč, a pre samo nekoliko dana vodio je TSC protiv Radnika, održao potom i trening svojim igračima u nedelju.

Prve informacije od juče govorile su o srčanom udaru, dok sada "Informer" donosi nove detalje.

Pomenuti list piše da je u Sabo preminuo od posledica plućne embolije (začepljenje jedne ili više grana plućne arterije trombom/trombima koji potiču iz venskog sistema), a lekari u Institutu u Sremskoj Kamenici nisu uspeli da ga spasu.

"Znamo da je imao problema sa pluća i, prema svemu sudeći, uzroz smrti je plućna embolija. Sigurni smo da nije bio pozitivan na koronu.Igrači i stručni štab su se testirali jednom nedeljno i nikada nije dobio pozitivan test. Poslednji put se testirao pred utakmicu s Radnikom prošlog petka", naveo je izvor lista "Informer".

Meč koji je TSC trebalo da igra ove srede protiv Inđije odložen je za dan kasnije, dok su iz kluba potvrdili da je Zoltan Sabo bio blizu prelaska u Honved.

Datum i vreme sahrane biće naknadno saopšteni.

(MONDO/Informer)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.