LEPA PORUKA

"NAPUSTIO NAS JE NAJBOLJI TRENER U SRBIJI": Lalatović o smrti Saboa i omiljenom klubu

Autor Milutin Vujičić

"Čeka nas najteža utakmica do sada", poručio je trener Vojvodine.

Izvor: MN Press

Smrt fudbalskog trenera Zoltana Saboa sve je zatekla. Šef stručnog štaba TSC-a preminuo je iznenada u utorak, dan pred poslednje kolo prvog dela sezone, a od njega su se u međuvremenu oprostili i klubovi u kojima je ostavio dubok trag - Partizan i Vojvodina.

Sada na klupi "stare dame" sedi Nenad Lalatović, najuspešniji trener u istoriji Vojvodine, koji je na konferenciji za medije pred meč sa Proleterom prvo izrazio saučešće porodici Sabo.

"Srpski fudbal je izgubio jednog velikog sportskog radnika i čoveka, koji je mnogo doprineo srpskom fudbalu i svojoj ekipi. Stvarno je u ovom trenutku bio najbolji trener u Superligi", poručio je Nenad Lalatović na početku svog obraćanja.

Novosadski derbi protiv Proletera na programu je u četvrtak (15.00), a na tom susretu Lalatović će pokušati da dođe do još jednog trijumfa koji bi obezbedio mirnu pauzu.

"To je sigurno moj omiljeni klub. Ja sam u njemu kao trener proveo dve godine, najduže vreme. Vode ga dva divna čoveka, moji veliki prijatelji. Proleter je najprijatnije iznenađenje, igraju tvrd fudbal. Ne daju puno golova, ali ni ne primaju ih puno. Organizovano se brane".

HUMANITARNA AKCIJA

Iako će se meč igrati bez prisustva publike, Vojvodina je za ovu utakmicu u prodaju pustila „virtuelne ulaznice“, te poziva svakog da slanjem SMS-a sa sadržinom „848 ulaznica FKV“ na broj 3030 pomogne izlečenju jednogodišnjeg Olivera Pala Gajodija, koji boluje od spinalne mišićne atrofije i potrebno mu je skupo lečenje u inostranstvu

"Branko Žigić je izrastao u jednog kvalitetnog trenera, što pokazuje i tabela. Imaju fenomenalnu polukontru i kontru, dva dobra krilna i jednog špic igrača. Defanzivno svi dobro stoje u bloku, a zadnja linija je iskusna i uigrana. Čeka nas najteža utakmica do sada i, ako pobedimo, to će biti naša najteža pobeda u ovom delu sezone", dodao je Lalatović.

U poslednjoj rundi Vojvodina neće moći da računa na Simića, Topića, Bojića, Saničanina i Bralića, ali bez obzira na to "stara dama" ne odustaje za trkom sa "večitima".

"Naporna je bila ova godine, od korone do načina na koji smo osvojili trofej. Svi su očekivali da ćemo da padnemo, jer nismo dovodili pojačanja, ali mi smo ponovili uspeh i treći smo na tabeli. Moji igrači su zaslužili da se pohvale, jer su oni, uz Zvezdu, najveći hit ove sezone", zaključio je trener Voše.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.