Ne zanima ga ozbiljan fudbal

ZARAĐUJE VIŠE OD MBAPEA I SALAHA, A SIGURNO STE GA ZABORAVILI: Bio je najveći talenat Brazila, ali juri samo novac!

Autor Nikola Lalović

Sećate ga se?

Izvor: Instagram/oscar_emboaba/Printscreen

Od malih nogu su ga videli kao sjajnog talenta i prognozirana mu je velika fudbalska karijera. Počeo je kako treba, u rodnom Brazilu je bio pravo čudo, a onda je otišao u Evropu. 

Ipak, od 2017. godine verovatno niste pogledali nijedan meč na kome je igrao. 

U pitanju je brazilski ofanzivni vezista Oskar, koga pamtimo iz dana u Čelsiju. Posle sjajnih igara u domovini za Sao Paolo i Internasional Čelsi ga je skupo platio i doveo da bude lider tima. Igrao je odlično, a onda je odlučio da mu je novac bitniji od karijere i otišao u Kinu, u ekipu Šangaj SIPG. 

A novca ima koliko mu duša ište! On je trenutno jedan od najplaćenijih fudbalera na svetu jer je u 2020. godini zaradio 25.8 miliona dolara. Plaćenije od njega su samo zvezda poput Nejmara, Kristijana Ronalda i Mesija, a Brazilac ima veću platu od nekih od najboljih fudbalera sveta. 

Recimo Mohamed Salah je dobacio do "jedva" 23 miliona dolara ove godine, koliko dobija i Pol Pogba u Mančester junajtedu. 

Skupo plaćeni Antoan Grizman koji je drugi najplaćeniji u Barseloni posle Mesija godišnje dobija 21.2 miliona dolara, a najveća zvezda PSŽ-a posle Nejmara Kilijan Mbape takođe ima značajno manja primanja od Oskara. On je za prošlu godinu zaradio 20.8 miliona dolara. 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi