PODELA BODOVA

RONALDO VIŠE NE MOŽE NI IZ PENALA: Morata se blamirao, Papu provocirao, a Juventus opet kiksirao!

Autor Nebojša Marković

Jedan od krivaca za remi je i Alvaro Morata.

Tri uvodna meča 12. kola Serije A okončana su bez pobednika.

U jednom od derbija vanredne runde, Juventus i Atalanta podelili su bodove odigravši 1:1 (1:0), a utakmicu su obeležili Alehandro Gomez, Alvaro Morata i Kristijano Ronaldo, iako niko od njih trojice nije bio strelac.

Naime, pred početak susreta kapiten Atalante pevao je himnu "stare dame" (?!), zatim je usledio komičan promašaj Španca, da bi Portugalac promašio pobedu očajnim udarcem sa "kreča".

Juventus je poveo u 29. minutu sjajnim udarcem Federika Kjeze, koji je postigao prvi prvenstveni gol za "staru damu" u sedmom nastupu.

Iako je i pre i posle vodećeg gola domaćih dominirala Atalanta, gosti nisu uspeli da zatresu mrežu u prvom poluvremenu. Najbolju šansu za to imao je Zapata u 32. minutu, ali je Šćesni odbranio njegov šut.

Papu Gomez, koji nije igrao na prošlom meču protiv Fiorentine (3:0), sada nije bio u startnoj postavi, ali je ipak u drugom delu dobio priliku.

Samo par trenutaka nakon što je ušao u igru, započeo je akciju koju je spektakularnim golom okončao Remo Frojler - 1:1.

Uzbuđenjima tu nije bio kraj, jer je praktično već u narednom napadu dosuđen kazneni udarac za domaće.

Kjeza je iznudio penal, a Kristijano Ronaldo bio je u prilici da postigne peti uzastopni gol sa "bele tačke". Ipak, u tome ga je osujetio sjajni Golini, koji je pročitao gde će Portugalac šutirati, te uhvatio "živu" loptu.

Golini je sjajno intervenisao i minut kasnije, kada je ponovo Morata bio u prilici da se upiše u strelce, međutim čuvar mreže "boginje" još jednom se istakao i izbacio loptu u korner.

Bilo je još nekoliko sjajnih prilika na obje strane, ali lopta nije htela u gol.

JUVENTUS: Šćesni, Kvadrado, De Liht, Bonući, Danilo, Mekkeni, Artur (27. Rabio), Bentankur, Kjeza (74. Aleks Sandro), Morata (84. Dibala), Ronaldo.

ATALANTA: Golini, Palomino, Romero, Đimšiti, Hatebur, De Ron, Frojler, Gosens, Malinovski (72. Mirančuk), Pesina (53. Gomez), Zapata (73. Murijel).

SERIJA A - 12. KOLO:

Juventus - Atalanta 1:1 (1:0)
/Kjeza 27 - Frojler 57/

Fiorentina - Sasuolo (20.45)
Đenova - Milan
Inter - Napoli
Parma - Kaljari
Specija - Bolonja
Verona - Sampdorija

Odigrano u utorak:

Udineze - Krotone 0:0

Benevento - Lacio 1:1 (1:1)
/Skjatarela 45 - Imobile 25/

U četvrtak:

Roma - Torino (20.45)

TABELA: Milan 27, Inter 24, Juventus (+1) 24, Napoli 23*, Sasuolo 22, Roma 21, Verona 19, Atalanta 18, Lacio (+1) 18, Udineze 14, Kaljari 12, Bolonja 12, Benevento (+1) 12, Sampdorija 11, Parma 11, Specija 10, Fiorentina 9, Torino 6, Đenova 6, Krotone (+1) 6.

*NAPOMENA: Napoliju odlukom Fudbalskog saveza Italije oduzet bod zbog neodigrane utakmice sa Juventusom.

(MONDO.ba)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.