Bili su blizu

MURINJO NAPRAVIO HAOS, KLOP POLUDEO ZBOG IZJAVE: Branili se sa deset igrača, a hteli pobedu?!

Autor Dušan Ninković

Ponovo ''pecka'' kontroverzni Portugalac.

Čudna shvatanja fudbala ima Žoze Murinjo. Njegov tim je poražen od Liverpula (2:1), pogotkom Roberta Firmina u nadoknadi vremena, a on smatra da je to bilo nezasluženo!

Iako se Totenhem veći deo meča branio sa desetoricom igrača iz lopte, Murinjo je na kraju meča ispričao kako je trebalo da pobede! Imali su šanse, istina, pogotovo preko Stivena Bergvajna, ali je stativa pomogla Alisonu.

Kontroverzne izjave nakon meča ''pecnule'' su Jirgena Klopa i Pepa Gvardiolu.

''Rekao sam Jirgenu Klopu da bolji tim nije pobedio. On se nije saglasaio, ali to je samo njegovo mišljenje'', zaključio je Portugalac.

A onda malo i o ponašanju...

''Da sam ja radio pored aut linije to što je radio trener protivničkog tima... Nisam navikao da tako napadam i vršim pritisak. Šta je trebalo, da otmem tablu kojom se pokazuju izmene? Znate koliko bi me kaznili'', su bile Murinjove reči koje su se odnosile na trenera Mančester sitija.

Kasnije je pričao još malo, dodajući detalje o tome ko je bio bolji. Po njegovim rečima, Totenhem je propustio bolje prilike i šansu da reši meč.

''Razočaran sam, ovo je nezaslužen rezultat. Igrali smo da pobedimo, nismo bili zadovoljni bodom. Možda bi i remi bio realan, ali smo imali bolje šanse da stignemo do pobede...'', rekao je Žoze Murinjo.

Posed lopte od 76-24 u korist Liverpula, kao i 17:8 u udarcima ka golu rivala pokazuju da Murinjovo shvatanje ''boljeg'' tima na meču nije baš tačno. Ili da se ne poklapa uvek sa statistikom.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.