Katastrofa Palasa

LIVERPULOVIH 7:0! KAPITEN LUKA I EKIPA DOŽIVELI BRODOLOM: Šampion ovo nije uradio od 1989!

Autor Mladen Šolak

Neverovatna partija ekipe Jirgena Klopa!

Dan za pamćenje Liverpula i pravi košmar Kristal Palasa, koga je danas na teren kao kapiten izveo srpski vezista Luka Milivojević.

Ekipa Jirgena Klopa ostvarila je istorijsku pobedu, jer "Redsi" nikad nisu na gostovanjima u najvišem rangu trijumfovali ovolikom razlikom u golovima!

Kristal Palas – Liverpul 0:7 (0:3)

Šampion Engleske je posledjni put slično ubedljivo pobedio u gostima 1989, kada je takođe na terenu Palasa pobedio neverovatnih 9:0. Danas je konačni rezultat verovatno mogao da "ode" i na tu razliku, da su crveni samo imali još desetak minuta da još koji put savladaju Španca Visentea Uaitu.

Na Lukinu nesreću, odigrao je od početka do kraja i video kako favorit i bez Mohameda Salaha postiže tri gola do poluvremena, udarcima Takumija Minamina u 3. minutu, Sadio Manea u 35. i Bobija Firmina u 44. 

Mane je tako dao gol na sedmom uzastopnom meču protiv Palasa, a onda je ušao Mo...

Naravno da je već tada bilo sasvim jasno ko će pobediti, ali malo ko je mogao da pretpostavi da će konačni rezultat biti baš 7:0. Pogotovo zato što Mohamed Salah nije ni igrao do 57. minuta!

Kada je fenomenalni Egipćanin ušao u igru, bio je dovoljno "gladan" da i on napuni Palasovu mrežu i to je uradio golovima za 0:6 u 81. minutu i za konačnih 0:7 u 84!

Liverpul je ovim trijumfom osigurao ostanak na prvom mestu tabele Premijer lige do Božića po Gregorijanskom kalendaru, posle kojeg će 27. decembra igrati protiv Vest Broma na svom terenu. U ovom trenutku, Klopov tim ima šest bodova više od Totenhema, koji je drugi i u nedelju igra protiv Lestera.

Sa druge strane, Palasov niz od tri utakmice bez poraza završen je katastrofom, posle koje će ostati 12. na tabeli.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.