rutinski

RONALDO JE JEDAN OD PETORICE U ISTORIJI: Portugalac je najbolji strelac Serije A!

Autor Dragan Šutvić

Predvođena Portugalcem, "stara dama" je lako izašla na kraj sa timom Fabija Liveranija.

Nije se libio Kristijano Ronaldo da pokaže da mu, u najmanju ruku, nije svejedno što nije izabran za najboljeg igrača sveta.

Javno je pokazao emocije "smorenosti" – ali večeras je, nakon gostovanja njegovog Juventusa u Parmi, imao potpuno pravo da bude suprotnog raspoloženja.

PARMA – JUVENTUS 0:4 (0:2)
/Kuluševski 23, Ronaldo 26, 48, Morata 86/

Prilično nezainteresovano je Portugalac, prilikom svečane ceremonije, posmatrao trenutak kada Robert Levandovski prima trofej za najboljeg fudbalera planete iz ruku predsednika FIFA Đanija Infantina.

A kako drugačije "zalečiti rane" nego sjajnom partijom u narednom meču svog tima!

Postigao je Ronaldo dva pogotka u trijumfu nad Parmom i "pobegao" dva koraka Romeluu Lukakuu i Zlatanu ibrahimoviću na vrhu liste strelaca.

Mrežu domaćeg sastava portugalski superstar pogađao je u 26. i 48. minutu – prvi levom nogom, a drugi glavom, a precizni statističari došli su do podatka da je postao jedan od pet igrača koji su u jednoj kalendarskoj godini u Seriji A postigli bar 32 gola!

Prvi je koji je to uspeo još od 1961. godine i Omara Enrikea Sivorija (33), a još su to uradili redom Feliće Plasido Borel 1933. godine (41), Gunar Nordal 1950. godine (36) i Stefano Najers godinu dana kasnije (32).

Ipak, da ne bude usamljen na spisku strelaca na ovoj utakmici, pobrinuli su se Dejan Kuluševski i Alvaro Morata.

Šveđanim poreklom iz Severne Makedonije savladao je Luiđija Sepea tri minuta pre Ronaldovog prvog pogotka i tako poentirao protiv kluba iz kojeg je i stigao među "bjankonere". Sa druge strane, napadač kojem je VAR "ukrao slavu" već nekoliko puta ove sezone zapečatio je sudbinu nemoćnog domaćina.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.