Hoće li mu uspeti?

BIO JE "NOVI PELE", A NA KRAJU ZAVRŠIO U JAGODINI: Di Marija je otišao u Real, a bio sam bolji od njega!

Autor Nikola Lalović

Sada ponovo pokušava da igra fudbal!

Izvor: Youtube/SoccerStories Oh My Goal

Amerikanci već godinama pokušavaju da stvore svoje fudbalske zvezde. Prvo je to bio Lendon Donovan, a sada su to Kristijan Pulišić i Đovani Rejna.

Ipak, niko nikada nije tako podgrejao maštu Amerikanaca kao Fredi Adu! Momak rođen u Gani vrlo rano je stigao u SAD, a njegov fudbalski talenta je bio raskošan. Sa 14 godina je potpisao ugovor sa Di Si Junajtedom u MLS-u, a sa 15 je debitovao. 

Vrlo brzo je proglašen za "Novog Pelea". Mladi Adu je sa tek 16 godina debitovao za nacionalni tim, a svi evropski velikani su ga hteli. Real Madrid, Mančester junajted, Inter, svi su ga zvali, ali on je procenio da je bolje da ode u neku ligu u kojoj će imati šansu da se razvija. Otišao je u Benfiku i pogrešio!

"Najveća greška bila mi je kada sam iz Benfike otišao na pozajmicu u Monako. To kažem najiskrenije, da mogu da vratim vreme, ne bih nikada to učinio. Imao sam tri trenera u Benfici i klub je bio disfunkcionalan, a ja sam samo želeo da odem odatle što pre. To se ispostavilo kao najgora odluka. Došao sam u klub zajedno sa Di Marijom, a bio sam bolji od njega u toj prvoj sezoni", izjavio je Adu. 

On sada ima 31 godinu i posle karijere u kojoj je promenio mnogo klubova sada pokušava da se vrati na teren u jednom švedskom niželigašu On ističe da je odluka da napusti Benfiku uništila njegovu karijeru.

"Otišao sam u Monako, a Anhel je ostao u klubu. I pogodite šta se dogodilo? On je dobio priliku kod noovg trenera i postao je starter, a ubzo je prešao u Real Madrid. Ja sam doneo najgoru moguću odluku za svoju karijeru", priseća se Amerikanac. 

On je posle Benfike i Monaka krenuo da menja klubove kao na traci. Bio je u Portugalu, Turskoj, Grčkoj i Brazilu, a onda je 2014. godine stigao u Srbiju! 

Imao je tek 25 godina tada, a potpisao je za Jagodinu! Sve je pošlo naopako u njegovoj karijeri pošto je odigrao samo kup meč sa BSK Borčom i napustio klub posle pet meseci. Potom je pokušavao u nekoliko klubova i nije uspeo, a sada pokušava opet da se vrati fudbalu. 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi