Privukao ih

BORI SE ZA OPSTANAK U SRBIJI, A TRAŽE GA ITALIJANI: Slavni tim dolazi po vezistu Mačve!

Autor Dušan Ninković

Branislav Knežević bi mogao uskoro da se preseli u Seriju A.

Izvor: MN Press

Problematična jesen za fudbalski klub iz Šapca. Predsednik Ivica Kralj je u jednom trenutku podneo ostavku zbog lošeg zdravstvenog stanja, igrači su morali da napuste stanove, a razočaran situacijom je otišao i Dragan Aničić, baš pred kraj sezone.

Ipak, Mačva je jesen iskoristila da stvori igrača zanimljivog velikim evropskim timovima. Reč je o Branislavu Kneževiću, ofanzivnom vezisti po kog će uskoro u Šabac doći Udineze.

Kako prenosi SportKlub, italijanski tim je veoma zainteresovan da u svojim redovima vidi Kneževića (18), koji je u tekućoj sezoni Superlige postao standardan u redovima Šapčana. Da u klubu imaju blago, znaju i čelnici Mačve.

''Od vas čujem za udineze, ali verujte, svi pitaju za Kneževića. Mačva ne žuri, svesni smo da imamo kvalitetnog fudbalera, a novac neće pobeći. Rukovodimo se onim što je dobro za njega i što ga zanima, hoćemo da bude zadovoljan'', ističe vršilac dužnosti predsednika Mačve, Dragan Antonić.

Mladi fudbaler, koji je debitovao još krajem prošle sezone, svestan je da se strani timovi raspituju. Ipak, fokusiran je na Mačvu.

''Čuo sam da postoji određeno interesovanje. Imena klubova ne znam, niti sam želeo da saznam. Okupiran sam Mačvom i treninzima, odmorio sam sedam dana i to mi je bilo dovoljno. Volim fudbal, uživam, zato sam ponovo počeo da radim'', ističe mladi vezista.

Branislav Knežević je tokom jeseni nastupio na 14 mečeva u Superligi Srbije, odigravši 876 minuta uz jedan postignut pogodak. Igrao je i u kupu, gde je upisao nastup u porazu od Metalca. Na početku sezone nije bio standardan, ali se tokom jeseni izborio za veliku ulogu u timu iz Šapca.

Podsećamo, prethodnih dana se pričalo o privatizaciji kluba iz Šapca, odnosno kupovini Mačve od strane Faljija Ramadanija, ali je ta priča, za sada, demantovana.

(MONDO/SportKlub)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.