Fudbal

BOGATI NASLEDNIK (22) PREUZEO POZNATI ENGLESKI KLUB: Navijači na Božić čuli veliku vest!

Autor Mladen Šolak

Sada se takmiči u trećoj ligi, a novi gazda će pokušati da ga što pre vrati u Premijer ligu

Izvor: instagram/kyrillouisdreyfus

Pomalo neverovatna vest sa Ostrva, gde mediji pišu da je novi gazda Sanderlenda postao Kiril Luj-Drajfus, mladić od samo 22 godine!

On je sin nekadašnjeg vlasnika Olimpik Marseja Roberta Luja-Drajfusa i početkom 2021. zvanično će preuzeti poznati engleski klub koji se trenutno takmiči u trećoj ligi.

"Dokumentacija je danas podneta ligi i prema mišljenju kluba liga bi trebalo da odobri sve aspekte ove transakcije i biznis plana pre bilo koje promene u rukovođenju klubom. S obzirom na trenutni period, ne očekujemo da taj process bude gotovo do sredine januara, do kada se ni Sanderlend ni Kiril Luj-Drejfus neće ponovo oglašavati o ovome", objašnjeno je.

Doskorašnji vlasnik kluba Sjuart Donald najavio je da u julu da želi da proda Sanderlend i to je po svemu sudeći i učinio, a novi gazda šestostrukog šampiona Engleske (poslednja titula osvojena 1936) postaće sin koji nastavlja porodičnu tradiciju u fudbalu.

Pod vođstvom njegove porodice, oca i majke, Olimpik Marsej je dva puta igrao finale UEFA kupa. Luj-Drajfusi su prodali velikana iz Francuske 2016. godine bivšem vlasnik El-Ej Dodžersa Frenku Mekortu.

Kiril Luj-Drajfus redovno je posećivao utakmice Marseja dok je njegova porodica rukovodila klubom i prema navodima engleskih medija rukovodi fondom koji vredi više od 1,5 milijarde funti.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi