O SADAŠNJEM I BIVŠEM

"STANOJEVIĆ JE MOMAK OD POVERENJA, SAVO NIJE BIO PSIHOLOŠKI SPREMAN": Legenda Partizana dala svoj sud o trenerima

Autor Nebojša Marković

Proslavljeni golman i bivši predsednik crno-belih je komentarisao aktuelnog trenera i njegovog prethodnika.

Izvor: MN Press

Partizan je završio 2020. godinu bez ijednog trofeja, a jedna od stvari koja je obeležila prethodnih 12 meseci u Humskoj jeste i promena trenera.

Savo Milošević je početkom tekuće sezone rešio da napusti crno-bele i na njegovo mesto je došao Aleksandar Stanojević. Upravo njih dvojicu komentarisao je legendarni Ivan Ćurković.

Nekadašnji predsednik Partizana, a sada počasni predsednik kluba, pričao je za "Sportski žurnal" o aktuelnostima u Humskoj, a dotakao se i priprema crno-belih za drugi deo sezone.

"Stanojević je pravi trener. Dobar momak, ima smisla za to. Od poverenja! E, sad, imati već za proleće nerealne ambicije… Voleo bih da ga zadržimo bar nekoliko godina", rekao je slavni golman.

On se potom dotakao i njegovog prethodnika, Sava Miloševića. Za vreme njegovog mandata je bilo dobrih perioda, ali...

"Žao mi je, lepo se igralo… Savo nije bio psihološki spreman za sve što prati trenerski posao, definitivno - najteži u fudbalu. Zašto? Šef struke je prvi na udaru, s najvećom odgovornošću, mora da uđe u glave svih 25 fudbalera. Plus, tu su mediji, publika… Uloga koja iscrpljuje, videli ste Murinja, period najveće snage, kad sjajno gurate, smenjuju šokovi, nervoze…", istakao je Ćurković.

(MONDO/Sportski žurnal)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.