SKANDAL

NEMAČKI "VUNDERKIND" SAD FINANSIRA EKSTREMISTE!? Uhapšen je jer se sumnja da je vođa kriminalne bande!

Autor Milutin Vujičić

Neslavna priča Denisa Nakija...

Izvor: Instagram/deniznaki62/Screenshot

Deniz Naki bio je svojevremeno veliki talenat nemačkog fudbala.

Prošao je omladinsku školu Bajera iz Leverkuzena, te postigao devet golova na 15 utakmica za juniorsku selekciju Nemačke, sa kojom je pre 12 godina igrao i na Evropskom prvenstvu, a u međuvremenu se njegov život promenio za 180 stepeni.

Kada je izostala velika karijera - sada su o njemu stigle informacije koje nemaju dodirnih tačaka sa fudbalom - uhapšen je zbog sumnje da je bio lider kriminalne organizacije iz Ahena!

Kako navode nemački mediji, sumnja se da je Nakijeva kriminalna grupa bila upletena u "mutne" radnje iznuđivanja i trgovine drogom, kao i da je tim novcem finansirala militantnu RPK (Radnička partija Kurdistana).

"Još uvek ne možemo sa sigurnošću da tvrdimo da je taj novac išao za te potrebe. Ako postoji veza, nemačko javno tužilaštvo će otvoriti slučaj", saopštili su iz nemačke policije.

Naki je, inače, osim drugog tima Bajera, u Nemačkoj igrao još i za Rot-Vajs Alen, Sent Pauli i Paderborn, prije nego što se 2013. godine vratio u Tursku.

Zaigrao je za Genčlerbirligi, a potom i za kurdski klub Amed 2015. godine.

U Turskoj mu je pre tri godine suđeno zbog širenja statova RPK, a Fudbalski savez Turske mu je doživotno zabranio bavljenje fudbalom u ovoj zemlji.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.