OČAJNO!

ARSENAL RAZBIO ČELSI - "PLAVCI" KAO PIJANI: Čak je i Džaka dao gol, ali nije slavio uz albanskog orla!

Autor Milutin Vujičić

Počeo je Čelsi dobro sezonu, ali deluje kao da im je potreban bolji trener.

Londonski derbi pripao je Arsenalu - i to sasvim zasluženo!

Čelsi je odigrao očajnu utakmicu na "Boksing dej", delovalo je kao da su "plavci" preterali u proslavi Božića, dok su na drugoj strani "tobdžije" bile znatno raspoloženije i golovima Lakazeta, Džake i Sake upisale su trijumf kojim su spasili Mikela Artete otkaza.

ARSENAL - ČELSI 3:1 (2:0)

Sada je znatno bliži otkazu Frank Lampard, pošto je njegova ekipa u ogromnoj krizi uprkos brojnim ulaganjima tokom leta, pa su u poslednjih pet mečeva upisali tek jedan trijumf.

Ovo im je treći poraz u poslednje dve nedelje, a najviše će i boleti jer je od gradskog rivala. Uz to, Arsenal je igrao u čudnom sastavu, bez mnogo prvotimaca, ali očigledno je to u ovom trenutku bio preveliki izazov za Čelsi koji se "srušio" od povrede Hakima Ziješa.

Tako je neoprezni Džejms napravio faul nad Tirnijem u 34. minutu, a sa "kreča" je precizan bio Lakazet. Već u 44. minutu je Granit Džaka povisio direktno iz slobodnjaka, na vrlo lep način.

Bio je to udarac sa preko 25 metara, a sigurno je da će mu mnogo značiti posle nedavnog crvenog kartona. Zanimljivo je Džaka da nije proslavio uz "albanskog orla", kako je to inače radio u dresu reprezentacije Švajcarske.

Ređale su se šanse za Arsenal, a Bukajo Saka je uz mnogo sreće postigao pogodak u 56. minutu, posle čega je delovalo kao da se Čelsi predao.

Elneni je pogodio stativu, Lakazet je promašio zicer, a onda se pomalo i opustio tim Mikela Artete.

Uspeo je Ejbraham da postigne utešni gol iz prvog puta Čelsija u okvir gola (85. minut), dok je u nadoknadi Žoržinjo mogao da napravi dramu, ali je promašio penal.

Čelsi u narednom kolu (28. decembar) igra protiv Aston Vile, a Arsenal gostuje Brajtonu (29. decembar).

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.