Humano

VOJVODINA U NOVOJ HUMANITARNOJ AKCIJI: Pomoć za Olivera delićem klupske istorije!

Autor Dušan Ninković

Novosadski crveno-beli su priskočili u pomoć.

Izvor: MN Press

Kupovinom kalendara, koji će obeležiti veliki klupski jubilej, navijači Vojvodine imaće priliku da pomognu jednogodišnjem Oliveru. Celokupan prihod od prodaje odlazi u fond za njegovo lečenje.

Veliki potez Vojvodine u skladu je sa velikim rezultatom koji je ovaj klub napravio pre 55 godina. Tada su Novosađani prekinuli dominaciju ''velike četvorke'' jugoslovenskog fudbala i osvojili svoju prvu šampionsku titulu.

U skladu sa jubilejem, 55 godina od titule, kalendar će koštati simboličnih 550 dinara! Navijači mogu da iz nabave na zapadnoj tribini stadion Karađorđe, a kao što smo već rekli, sav novac od prodaje odlazi u humanitarne svrhe.

Među ljudima koji su predstavili novi kalendar FK Vojvodina, nalazi se i igrač iz slavne generacije koja je postala šampion u sezoni 1965/66, je i Vasa Pušibrk, aktuelni predsednik sekcije veterana.

''Na početku te sezone, nisam verovao da ćemo jurišati na šampionsku titulu. Cilj nam je bio peto mesto, naročito nakon poraza u Skoplju. Međutim, nakon toga smo u nizu ostvarili sedam pobeda i dva remija, te smo videli da možemo. Ako je postojala neka tajna uspeha, ona je sigurno bila u dobroj organizaciji kluba, besprekornoj fizičkoj spremi svih igrača, drugarstvu i želji za pobedama. Najteži meč nam je bio protiv Crvene zvezde u Beogradu, kada smo na poluvremenu vodili 0:3, ali smo na kraju jedva pobedili 2:3. Naredne sezone smo izbacili Atletiko u osmini finala Kupa šampiona, a u četvrtfinalu nesrećno ispali od Seltika, primivši gol u Glazgovu pred 80.000 gledalaca u nadoknadi vremena. Seltik je potom postao prvi britanski tim koji je osvojio titulu šampiona Evrope, a jedini poraz te sezone je doživeo od nas u Novom Sadu, pa smo tek kasnije postali svesni kakvu smo šansu propustili'', istakao je nekadašnji fudbaler.

Vojvodina je tokom 2020. vratila u klupske vitrine jedan trofej, onaj u Kupu Srbije, a cilj za narednu godinu je da se on odbrani. To je nedavno u intervjuu najavio novi predsednik Novosađana, Dragoljub Samardžić.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.