KAPITENI GLASALI

STOJKOVIĆEV TIM GODINE - 11 IGRAČA ZVEZDE: Kapiten Partizana uzburkao javnost - NEMA boljih od njih!

Autor Nebojša Marković

Ovo se do sada nije događalo...

Izvor: MN Press

Kraj godine obično donosi izbore za najbolje igrače i sportiste u prethodnih 12 meseci, a jedan je sada skrenuo pažnju domaće javnosti.

Golman Partizana Vladimir Stojković iznenadio je sve svojim glasanjem za tim godine u Superligi Srbije izabravši u tim 11 igrača Crvene zvezde!

Kapiten crno-belih je došao na red da glasa u tradicionalnoj anketi "Večernjih novosti" gde kapiteni klubovi biraju fudbalera godine.

Ipak, nikada se do sada nije desilo ono što je uradio Stojković, davnašnji golman crveno-belih.

U idealan tim Superlige je stavio samo Zvezdine igrače, dok je za najboljeg igrača domaćeg prvenstva izabrao Aleksandra Kataija. Svoj izbor je obrazložio kratko i uz očiglednu ironiju.

"Sve pobeđuju i boljih nema, otud svih 11 iz Zvezde", obrazložio je Stojković svoj izbor koji je glasio: Borjan, Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić, Sanogo, Kanga, Katai, Ben, Ivanić, Falćineli.

Stojković je glasao i za igrača godine među srpskim fudbalerima, a izabrao je Filipa Đuričića.

"Svi dobro znamo Đuričićev potencijal. Po meni je, bez obzira što je dugo prisutan na velikoj sceni, predstavljao neku vrstu otkrovenja, a uz to je igrao u konstnatno dobroj formi."

Ovako glasi Stojkovićeva idealna reprezentacija Srbije po učinku u 2020. godini: V. Milinković-Savić, Mladenović, Kolarov, Ni. Maksimović, Milenković, Gudelj, Milivojević, Đuričić, Tadić, Katai i A. Mitrović.

Izvor: MN Press

Sa suprotne strane Topčiderskog brda glasao je Milan Borjan, a on je u tim godine Superlige uvrstio dva igrača Partizana - Sašu Zdjelara i Takumu Asana. Za najboljeg igrača lige je izabrao napadača Spartaka Lazara Tufegdžića.

Ovako je izgledao Borjanov tim godine u Superligi: Filipović (TSC), Jevremović (Javor), Šapić (Čukarički), Šatara (Mladost L.), Varga (TSC), Birmančević (Čukarički), Zdjelar (Partizan), Drinčić (Vojvodina), Asano (Partizan), Tufegdžič (Spartak), Makarić (Radnik).

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.