nema dilemu

"BRUTALAN JE, NA SVOM JE NIVOU, IZNAD OSTALIH": Ćavi je impresioniran, zna ko je najbolji vezni fudbaler sveta

Autor Pavle Knežević

Sinonim za tiki-taku nije imao dilemu u izboru najboljeg veznog igrača sveta

Izvor: Printscreen/YouTube

Legenda Barselone i španskog fudbala Ćavi važi za jednog od najboljih veznih igrača svih vremena. Važio je za otelotvorenje tiki-take, cenjen zbog svog dodavanja, tehnike, pozicioniranja, pregleda igre i fudbalske inteligencije.

Danas je trener katarskog Al Sada, ali je Ćavi uvek prava adresa kada su u pitanju igrači sredine terena. Sada su ga pitali ko je najbolji "veznjak" današnjice, a on nije imao nikakvu dilemu. 

Odmah je dao odgovor, a onda i seriju komplimenata.

"Kevin de Brujne iz Mančester sitija je potpuno drugi nivo u odnosu na sve ostale. Brutalan je, ume da napravi razliku. Trenutno je najbolji vezni igrač sveta i još je relativno mlad", govorio je Ćavi.

Kada je u pitanju najbolji trener sveta, ni tu nema dilemu – u pitanju je njegov stari prijatelj i znanac Pep Gvardiola. Njih dvojica su osvojili mnoštvo trofeja sa Barselonom, uključujući i dve Lige šampiona, dva nacionalna kupa i tri domaće titule.

"Pep je najbolji na svetu. On je promenio fudbal. Odličan je u tome što radi i ima vrhunske liderske sposobnosti i sposobnost da to prenese svojim igračima", rekao je Ćavi.

Kao najboljeg defanzivca istakao je Virdžila van Dajka, ističući njegovu fizičku dominaciju i liderstvo na terenu.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.