ZA SADA SAMO IDEJA

POSTHUMNO PRIZNANJE ZA ZOLTANA SABA? FSS bi mogao da posveti nagradu prerano preminulom treneru

Autor Nebojša Marković

Nacionalni savez razmatra ovu opciju.

Izvor: MNPress

Fudbalski savez Srbije je sve bliži odluci da ove godine ne dodeli svoje tradicionalne Zlatne lopte.

Postoje dva razloga zbog čega bi FSS odlučio da "preskoči" 2020. godinu, ali jedno drugo priznanje bi ipak moglo da bude dodeljena.

Zoltan Sabo je ostavio istorijski trag kao trener TSC-a iz Bačke Topole. Prerana smrt mladog trenera potresla je nedavno fudbalsku Srbiju, a razumljivo i ljude u Fudbalskom savezu Srbije.

Sada postoji ideja da jedino priznanje koje bi FSS mogao da dodeli za 2020. godinu bude ustvari posthumno, prenosi "Sportski žurnal".

Ovaj list navodi da bi FSS mogao da dodeli nagradu prerano preminulom treneru za sve što je uradio kao mlad trener i za sve ono što nije jer ga je srce izdalo...

Bio bi lep gest FSS kojim bi se prepoznao rad Zoltana Saba, trenera koji je TSC prethodnog leta poveo i u kvalifikacije za Ligu Evrope nakon istorijskog četvrtog mesta u Superligi u sezoni 2019/20.

Zoltan Sabo je iznenada preminuo 15. decembra u 49. godini. Tokom igračke karijere je, između ostalih, nastupao za Partizan, Vojvodinu i Hajduk iz Kule, dok je u trenerskoj karijeri vodio TSC, Proleter, Jagodinu, Hajduk i Radnički iz Sombora.

(MONDO/Sportski žurnal)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi