JEDVA ČEKA DVOMEČ

ZVEZDA MOŽE DA IZNENADI MILAN: Nekada je bio kapiten crveno-belih, sad otkriva gde je šansa protiv Zlatana i ekipe!

Autor Nebojša Marković

Reprezentativac Srbije se osvrnuo na ono što njegov bivši klub čeka u Ligi Evrope.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je na kraju 2020. godine dobila zasluženu pauzu, a u novoj 2021. će ekipu Dejana Stankovića očekivati veliki izazovi.

Crveno-beli će želeti da napokon osvoje "duplu krunu" u domaćem fudbalu, ali i da se pokažu protiv Milana u Ligi Evrope.

Na žrebu 1/16 finala Lige Evrope, kuglice su "spojile" dva nekadašnja šampiona Evrope i od tada mnoge zanima kako će se crveno-beli snaći u okršaju sa trenutno vodećim timom Serije A.

Bivši fudbaler Zvezde Darko Lazović veruje da bi njegov nekadašnji klub mogao da iznenadi "rosonere".

"Napravili su zaista dobru ekipu. Imaju i kvalitetne pojedince. Zlatan Ibrahimović je najveća zvezda, ali pobeđuju i otkad njega nema zbog povrede. Vidi se dobra hemija u timu i to Milan gura napred, ima preozbiljan kvalitet. Teo Ernandez, Čalhanoglu, Romanjoli takođe su odlični igrači. Dugo drže formu, nadam se da će pasti do 18. februara", kaže Lazović za "Sportski žurnal".

Lazović kaže da je Milan u velikoj meri sada usmeren na Seriju A, jer su odlično započeli sezonu.

"Milanezima predstoji više važnih i teških utakmica u januaru, sigurno je da će do nastavka Lige Evrope biti u boljoj formi. Crveno-bele to ipak, ne bi trebalo da opterećuje, najbolje je da igraju na svoj prepoznatljiv način. Zvezda je u lakšoj poziciji u odnosu na Milan zbog veće bodovne razlike u odnosu na protivnike u prvenstvu Srbije, u Italiji je mnogo veća gužva na vrhu."

Reprezentativac Srbije potom otkriva u čemu leži šansa crveno-belih.

"Već su uradili veliki posao u Ligi Evrope i rasterećenost može da im bude prednost. Moj bivši klub igrao je dobro i protiv Hofenhajma, pokazao se kao ozbiljan tim i ima šanse da iznenadi velikog protivnika. Činjenica da Zvezda nema šta da izgubi može da bude od izuzetnog značaja, Milan će, naravno, biti pod većim pritiskom", rekao je Lazović.

Mečevi Zvezda i Milana u Ligi Evrope na programu su 18. i 25. februara.

(MONDO/Sportski žurnal)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.