KONAČNA POBEDA

ČUVENOM HRVATU DOKTORI UNIŠTILI BUBREGE: Fudbaler 13 godina čekao pravdu i dobio OGROMNU odštetu!

Autor Milutin Vujičić

Viši sud u Nemačkoj potvrdio presudu.

Izvor: Instagam/ivanklasnic17/printscreen

Bivši hrvatski fudbaler Ivan Klasnić izašao je kao pobednik iz sudskog spora koji je vođen punih 13 godina, zvanično je potvrđeno!

Dok je igrao za Verder njemu je nemarom lekara oštećen bubreg, pa mu je zbog toga život bio u opasnosti i karijera naravno nije išla tokom kom se nadao. Zbog toga je tužio Geca Dimanskog, lekara Verdera, a Viši sud u Nemačkoj je u utorak doneo presudu u korist Klasnića.

Osim toga, napadaču iz Hrvatske sledi odšteta od 4 miliona evra iz osiguranja okrivljenih.

Sve je počelo 2005. godine, kada je Klasnić morao da ode na rutinsku operaciju slepog creva, a Hrvat nije znao da ima nepravilnosti u radu bubrega. Prolazio je preglede kod lekara Geca Dimanskog, kao i interista Manje Guhe i Hermana Holzitera, a pošto oni nisu primetili da ima problem i narušili su mu zdravlje - pokrenuo je tužbu 2007. godine 

Nemci su procenili da se za Klasnićev problem sa bubrezima moralo znati još 2002. godine, kada je Hrvat imao 22 godine. Dva puta mu je translantiran bubreg, ali neuspešno...

Klasniću je transplantacija bubrega uspela tek iz trećeg puta. Prvi put je to bilo 2007. godine, kada je telo odbacilo bubreg njegove majke, da bi iste godine donator bio njegov otac. Operacija je uspela, Klasnić je opet igrao fudbal, ali pre četiri godine pojavljuju se novi problemi.

Pričalo se da je ozbiljno bolestan, da bi treća operacija iz oktobra 2017. bila uspešna, tako da sada Klasnić vodi znatno kvalitetniji život.

Klasnić je rođen u Hamburgu i morao je da prekine karijeru sa 33 godine.

Bio je jedna od glavnih uzdanica reprezentacije Hrvatske prošle decenije, a 2008. godine se upisao u istorijske knjige, posle velikog podviga, kao prvi fudbaler koji je učestvovao na nekom velikom turniru posle transplantacije.

Klasnić je za Hrvatsku igrao i na Euru 2004. i Svetskom prvenstvu 2006. godine. Za Hrvatsku je upisao 41 nastup i postigao 12 golova, a poslednji meč odigrao je 2011. godine.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.