Katastrofalno poslovanje

DOVEDU BESPLATNO, A PLATE ''PAPRENO'': Uzeo je milione Arsenalu i odlazi na pozajmicu!

Autor Dušan Ninković

Pokušaće da se bori za opstanak sa svojim bivšim klubom.

Izvor: Profimedia

Dugo nije bilo teže Šalkeu. Ostvarili su samo jednu ligašku pobedu u celoj kalendarskoj godini, a u trenutnoj sezoni uopšte ne znaju za trijumf u prvenstvu. Borba za opstanak će biti teža nego što je moglo i da se zamisli.

Rešenje barem jednog dela problema za tim iz Gelzenkirhena je povratak na pozajmicu njihovog bivšeg igrača. Sead Kolašinac, koji je besplatno otišao u Arsenal, ispostavio se kao promašaj tog tima.

Sve od dolaska u London 2017. godine, reprezentativac BiH se ''tražio''. Iako mu je primarna pozicija levi bek, Arsenal je retko igrao u sistemima sa četiri igrača u poslednjoj liniji. Zato je Kolašinac pored svoje pozicije morao da igra na još dve.

U sistemima sa tri defanzivca bio je i levi štoper i levi vingbek, odnosno krilni igrač gde mu je falilo malo bolje snalaženje u završnici napada.

Iako je u tim iz Londona stigao kao slobodan igrač nakon što mu je prethodni ugovor sa Šalkeom istekao, Sead Kolašinac je u očima navijača promašaj. Njegova plata je bila ogromna, pa navijači Arsenala smatraju da je ovo iskustvo ''papreno'' plaćeno. Levi bek je bio jedan od najplaćenijih igrača u klubu i godišnje je zarađivao čak 5,2 miliona funti!

Kolašinac će u Gelzenkirhenu provesti narednih šest meseci, tokom kojih će se Šalke boriti za opstanak. Nemački tim će tu pozajmicu platiti 2,2 miliona evra, a očekuje se da Sead pronađe svoju nekadašnju formu u klubu čiji je dres nosio čak šest sezona.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.