Kriva je povreda

LIVERPUL OSTAJE BEZ 20 MILONA EVRA? Katastrofalne vesti stigle su iz Španije!

Autor Dušan Ninković

Mogao je ovo da bude jedan od najbolje obavljenih transfera u klupskoj istoriji. Mada, i ovako je dosta dobar.

Izvor: Joan Monfort/AP, Tanug/AP/Joan Monfort

Španski velikan verovatno neće moći da računa na Filipa Kutinja do kraja sezone, a to znači i loše vesti za Liverpul. Oni su već uračunali da će se u kasu sliti preko 20 miliona evra, odnosno celih 18 miliona funti!

Ovako, novac će morati da potraže na nekom drugom mestu...

Barselona je u poslednjem prvenstvenom meču odigrala 1:1 protiv Eibara, a na terenu nije bilo Lionela Mesija o čijem se odlasku mesecima priča. Igrao je Kutinjo, ali je njegova uloga bila minorna. Brazilac je ušao u 66. minutu, ali nije završio meč.

Zbog povrede je izašao iz igre u nadoknadi meča, kada je Barselona već napravila sve dozvoljene promene, a vesti o njegovoj povredi se osim španskom nisu svidele ni engleskom timu. Po predviđanjima doktora, Kutinjo će moati na pauzu od pet meseci.

Trebalo je samo da nastupi još deset puta u dresu katalonskog giganta pa da se na Mersisajdu broje novčanice! Po klauzuli ubačenoj u ugovor kada je Brazilac prodat Barseloni, nakon njegovog 100. nastupa Liverpul bi zaradio 18 miliona funti.

Filipe Kutinjo je trenutno na 90, ali...

Katastrofalna finansijska situacija u klubu, problemi sa Mesijem čiji je ostanak prioritet i povrede Kutinja mogli bi da znače da je on precrtan. Barsa na njega ne računa do kraja sezone, a narednog leta će verovatno probati da ga proda, pre nego što on upiše još deset nastupa!

Tako bi zaradili od transfera, izbegli plaćanje klauzule i smanjili budžet za plate. Od igrača koji nije nosilac tima, više nego dovoljno. Ali, morala bi Barselona da se zamisli zašto je dovodila igrača koji se u Interu nije snašao, a bez kog je Liverpul igrao bolje nego dok je on bio u klubu.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.