Šta je, bre, ovo?

ZAVRTEĆE VAM SE U GLAVI OD KEJNOVE CENE: Totenhem može da ga pusti, ali ni Siti nema ovoliko da plati!

Autor Dušan Ninković

Jedan od najboljih napadača na svetu je prva želja Mančester sitija.

Spremni da se zatalasa u Engleskoj? Predugo čekamo neku ''bombu'' u Premijer ligi, neki transfer koji će sve promeniti iz korena. Uspeo je to Bruno Fernandeš, istina, ali tada kad je dolazio nismo očekivali da će biti ovoliko pojačanje za Junajted.

Nego, šta ćemo ako Hari Kejn pređe u Mančester siti? On je prva želja Pepa Gvardiole za letnji prelazni rok!

I ako pitate Totenhem, samo će na tome ostati. ''Građani'' su spremni da ponude preko 90 miliona funti za najboljeg engleskog napadača (možda i fudbalera), ali to nije ni blizu dovoljno za transfer.

Danijel Levi i Totenhem će tražiti pola milijarde funti za čoveka koji je trenutno prva zvezda tima iz Londona. Ni manje ni više, 500 miliona će morati da plati tim iz Mančestera ukoliko želi da ga vodi na sever države. Tako barem tvrdi jedan bivši igrač.

Mišljenje o 500 miliona funti narednog leta izneo je bivši igrač nekoliko timova Premijer lige Deren Embrouz koji tvrdi da će čvrst pregovarač kakav je Danijel Levi izvući svaku moguću paru od ekipe koja želi Kejna.

Nema sumnje da bi sa Kejnom u timu Gvardiolin tim u narednoj sezoni bio prvi favorit za domaću titulu, ali je teško zamisliti da će se ovaj transfer desiti. Ukoliko ipak do toga dođe, fudbalska pijaca kakvu znamo će postati prošlost, a tržište će se u potpunosti promeniti.

Predvođeni snažnim napadačem, Totenhem je ove sezone stidljivo najavio borbu za visok plasman u prvenstvu, a možda čak i za titulu. Navijačima se sigurno ne bi svidelo da ode u konkurentski tim, a...

O tome koliko bi Žoze Murinjo mrzeo da mu najbolji igrač bude prodat u tim Pepa Gvardiole verovatno ne treba trošiti reči.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.