PROMOCIJA

BIVŠI SELEKTOR PREUZEO "BUNDESLIGAŠA" IZ BAČKE TOPOLE: Ovo je domaći zadatak za sve naše klubove u 21. veku!

Autor Nebojša Marković

Mladen Krstajić oduševljen novim klubom.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Mladen Krstajić vratio se u srpski fudbal posle godinu i po dana pauze.

Bivši selektor Srbije seo je na klupu TSC-a i na toj poziciji naslediće pokojnog Zoltana Saba. Zajedno su igrali u Partizanu, dobro se poznavali, a sad će Krstajić imati težak zadatak da ponovi rezultate svog prethodnika koji je u prvoj sezoni u Superligi klub odveo do Evrope.

Krstajić je za vreme mandata na mestu selektora Srbije bio pod velikim pritiskom, često je kritikovan, a videćemo kakav je odgovor spremio.

Zahvalio se Žemberiju koga poznaje 20 godina, a potom oduševljeno govorio o TSC-u.

"Iskreno rečeno, zadovoljstvo mi je što sam ovde", počeo je Krstaić.

"TSC kao klub je nešto što su evropski standardi. Imao sam samo jedan sastanak ovde, a kada sam video ovo zdanje i šta će tu da se gradi - nisam imao dilemu. Nisam postavljao nikakve uslove oko finansija. Jesu one osnov života, ali...", kazao je Krstajić i nastavio u dahu.

"Bukvalno, TSC akademija ima sve kao jedan bundesligaš", dodao je Krstajić koji je godinama igrao u Nemačkoj za Šalke i Verder.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

"Ovo je samo početak šta će dobiti s ovim modelom. Domaći zadatak za sve klubove u Srbiji kako treba klub da funkcioniše u 21. veku. Željan sam dokazivanja. Znate da sam bio selektor, bila je pauza, vreme je proticalo, a posla nije bilo", zaključio je novi trener kluba iz Bačke Topole.

Pored Krstajića stigli su pomoćni treneri Dušan Bajić i Stefan Janković, kao i sportski direktor Mirko Jovanović, a poručeno je da pripreme za bačkotopolski klub počinju 8. januara.

Posle sedam dana preseliće se u Tursku gde ih čekaju četiri prijateljske utakmice.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.