Neverovatno

ŠOK U ENGLESKOJ - SRUŠIO LIVERPUL, PA ZAPLAKAO! Euforija u Mančesteru počinje!

Autor Mladen Šolak

Ko je mogao da se nada ovako lošoj formi šampiona Engleske?!

Liverpul je u žestokoj krizi i lako bi mogao da izgubi prvo mesto tabele. Tačnije, sada bi bilo iznenađenje ako Mančester junajted 12. januara ne postane prvi jer će mu protiv Barnlija biti dovoljan samo bod!

Sautempton – Liverpul 1:0 (1:0)

Lepim golom sjajnog Denija Ingsa, volej udarcem sa leve strane, domaćin je već u drugom minutu postavio konačan rezultat i dodatno "zakuvao" trku za titulu u Engleskoj.

Tim Jirgena Klopa osvojio je samo dva boda u prethodna tri kola i zato bi lako mogao da ispusti prvo mesto i da 17. januara istrči na Enfild kao drugoplasirani u velikom derbiju – baš protiv Mančester junajteda!

Koliko je večerašnja pobeda značila menadžeru domaćih Ralfu Hazenhitlu dokazalo je i to što je odmah nakon poslednjeg zvižduka sudije Andrea Marinera pao na kolena i zaplakao!

Njegov tim igra fenomenalno ove sezone i posle ovog trijumfa je šesti na tabeli, sa istim brojem osvojenih bodova kao Mančester siti (po 29), što je senzacionalni uspeh, bez obzira na to što je Sautempton odigrao dve utakmice više od "građana".

Sautempton je odigrao sjajan meč, ograničio favorita na samo jedan šut u okvir gola, dok je na drugoj strani Ings maestralno srušio svoj bivši klub golom koji će mu sigurno biti jedan od najdražih u karijeri...

Tim hicem je učinio trku za titulom još uzbudljivijom, a ovo veče bi možda moglo da ode i u suprotnom smeru da je sudija Mariner u 50. minutu dosudio penal za Liverpul. Lopta je išla ka golu, pogodila Džeka Stivensa u ruku, ali je arbitar pustio da meč ide...

U svakom slučaju, u Liverpulu su posle meča pružili ruku domaćima i čestitali pobedu.

"Znam da su moji momci sjajni tipovi, fantastični igrači, ali večeras je trebalo da igraju bolje. I tada se naljutim. Znaju oni ovo. Ne moramo da pravimo stvari većim nego što jesu, ali jesu velike. Uglavnom je moja krivica, ali i na njima je. Ako igraš protiv tima kao što je Sautempton, onda moraš da igraš sa žarom. Sautempton je to uspeo i pomogli smo im. Nismo bili dobri", rekao je Klop posle utakmice.

Govorio je i o još jednoj situaciji u kojoj nije dosuđen penal za Liverpul u situaciji u kojoj je Mane oboren u 60. minutu.

"Nisam siguran da je u redu to što je Andre Mariner uradio Maneu. To ne možemo da promenimo. Mančester junajted je imao više penala u dve godine nego mi u pet i po godina! Ali nemamo izgovor za ovo večeras".

Tabela: Liverpul 33, Mančester junajted (-1) 33, Lester 32, Totenhem (-1) 29, Mančester siti (-2) 29, Sautempton 29, Everton (-1) 29, Aston vila (-2) 26, Čelsi 26, Vest Hem 26, Arsenal 23, Lids 23, Vulverhempton 22, Kristal Palas 22, Njukasl (-1) 19, Barnli (-2) 16, Brajton 14, Fulam (-2) 11, VBA 8, Šefild junajted 2.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.