iskreni

FUDBALERI SU JAKO POVRŠNI: Mora da se priča samo o skupim kolima, satovima, odeći...

Autor Pavle Knežević

Nemačke legende zgrožene plitkošću vrhunskih igrača

Izvor: Profimedia

Legendarni nemački fudbaleri, svetski prvaci Andre Širle i Benedikt Hevedes završili su krajem prošle godine karijeru, sa samo 30, odnosno 32 godine.

Sada su u opširnom intervjuu pričali o svojoj karijeri, a usput su se dotakli i površnosti fudbalera, koju su iskusili u svlačionicama i odlučili su da dignu glas protiv toga.

Hevedes se setio kako je i on krenuo tim putem, ali jako brzo odustao.

"Od prve velike plate sam kupio skupi automobil, ali sam shvatio da ja nisam takav. To mi jednostavno ne pruža ništa. Opasno je pokušavati da budeš nešto što nisi", priseća se nekadašnji igrač Šalkea i reprezentacije.

Širle se poptuno složio s tim i ispričao primer iz svlačionice.

"Uvek sam morao da nosim skupu odeću, neku kožnu jaknu, neku majicu… Nije bilo bitno šta, važno je samo da je skupa. Tako se ulazi u grupu u svlačionici, tako te prihvataju", ispričao je Širle.

Jedan od junaka Mundijala 2014. priznao je da je bio deo toga, ali da je tokom vremena počeo da shvata koliko je to nebitno.

"Danas sve manje razumem te beskorisne stvari koje su mi nekada bile važne", kaže on.

Obojica se slažu da je ta površnost u svlačionici i među igračima vrlo uobičajena.

"Ako ne možeš da pričaš o automobilima, satovima ili tako nešto, vrlo brzo ćeš videti šta se dešava", objasnio je Hevedes kako je prestao da učestvuje u takvim razgovorima.

"U većini slučajeva, saigrači su prijatelji, ali ne baš dobri prijatelji", dodao je Širle.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.