Da li će ga Stanković ubediti?

ZVEZDA OPET DOVODI POJAČANJE IZ SERIJE A: Davao golove Romi i Laciju, sledeća stanica je "Marakana"!

Autor Nikola Lalović

Ređaju se pojačanja iz Serije A!

Izvor: Profimedia

Crvena zvezda je od dolaska Dejana Stankovića na klupu rešila da se pojačava sa igračima iz Italije. 

Prvo je stigao Dijego Falćineli koji je opravdao epitet pojačanja i postao prva opcija u napadu, ali i jedan od najboljih igrača tima. 

Potom je doveden Aksel Bakajoko, a sada bi još jedno krilo iz Italije moglo da dođe u redove crveno-belih, U pitanju je krilni napadač Torina Simone Edera.

On ima 24 godine, bio je reprezentativac Italije u mlađim kategorijama od U18 do U21 nivoa. Rođen je u Torinu i celu svoju karijeru je vezan za "bikove", ali je išao na nekoliko pozajmica. Bio je u Veneciji, Parmi i Bolonji. 

Prošle sezone je odigrao 13 mečeva za Torino, a sada traži novi klub pošto ove sezone ne uspeva da se izbori za minutažu. Zanimljivo je da je i Edera igrač koji je radio sa Sinišom Mihajlovićem, pošto je upravo kod njega dobio najviše šanse da igra.

Kada je srpski stručnjak vodio Torino u sezoni 2017/18, Edera je upao u prvi tim. Iako je ranije debitovao, nije zaista dobio pravu šansu i tek kod Mihajlovića je zaigrao redovno. U toj sezoni postizao je golove Laciju i Romi, ali je posle igrao dosta manje. 

On je brzonog i dobar dribler, a voli da igra na "kontra strani", pošto kao levonog uglavnom zauzima poziciju desnog krila. Može da igra i kao napadač, ali mu je krilna pozicija ipak najprirodnija. 

Ugovor mu traje do juna 2023. godine, a Crvena zvezda bi najverovatnije postupila kao i sa Falćinelijem i prvo ga dovela na pozajmicu, a onda probala da ga otkupi. 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.