divna priča

OSMOLIGAŠ JE VIDEO TOTENHEM, A SVET SE SETIO ZAŠTO VOLI FUDBAL: Gradić na severu Engleske na nogama je dočekao "pevce"

Autor Pavle Knežević

Najveća utakmica u istoriji malenog kluba i najveći uspeh od osnivanja

Kup takmičenja uvek donesu neku lepu priču, u svakoj zemlji, ali je nešto posebno kada se to dešava u kolevci fudbala, pa još u najstarijem klupskom takmičenju na svetu – FA Kupu.

Ovog puta je neligaški, amaterski Marin dočekao jedan od najboljih timova Engleske, što je bio pravi fudbalski praznik u gradiću Krosbi na severu Engleske.

Naravno, ovo je daleko veća razlika u nivou klubova u odnosu na podvig šestoligaša nad drugoligašem, ali to nikako ne umanjuje lepotu ove priče.

Gradić u blizini Liverpula sa oko 50.000 stanovnika na nogama je dočekao veliki Totenhem, ljudi su okupirali ulice, spremili telefone i aparate da slikaju velike zvezde.

Stadion prima oko 4.000 mesta, ali je, nažalost, bio skoro prazan zbog kovida. Što nije sprečilo ljude da se naguraju na prozore, pa čak i penju na drveće u okolini stadiona da bi bodrili hrabrog osmoligaša.

Zanimljivo je da je Marin organizovao internet prodaju ulaznica po ceni od 20 funti, iako niko nije mogao da bude na stadionu. Svi koji su kupili karte, a među njima je bio i Žoze Murinjo, ući će u žreb i pobednik će voditi ekipu na nekom prijateljskom meču.

Pogledajte samo tu atmosferu:

Što se tiče fudbala, sve se znalo odavno. Marin je odolevao oko 20 minuta, posle čega je Totenhem za oko 15 minuta došao do 4:0, a Karlos Vinisijus je dao tri gola. Murinjo je u nastavku uveo u igru 16-godišnjeg Alfija Devina, kome je ovo bio prvi meč u seniorskom timu i on je to krunisao golom. Na kraju je bilo 0:5.

Marin je u prvom poluvremenu pogodio prečku i to je sve što ima da se kaže o ovoj fudbalskoj utakmici.

Žreb za četvrto i peto kolo na programu je u ponedeljak.