KO ĆE GDE NA PRIPREME?

"CELA" SUPERLIGA ZIMUJE NA ISTOM MESTU: Kad nemaš za Tursku, dobra je i Crna Gora!

Autor Nebojša Marković

Nikada jedna zemlja nije bilo ovoliko popularan izbor.

Izvor: MN Press, MONDO - ilustracija

Turska je među srpskim fudbalskim klubovima ove godine u modi kao nikada pre.

Superliga Srbije nastavlja se u februaru, ali će praktično tri četvrtine šampionata makar deo svojih priprema provesti baš u Turskoj.

Čak 14 klubova iz Superlige rešilo je da deo zimskih priprema obave u toplijim krajevima i to u antalijskoj regiji.

I dok je prethodnih godina bilo malo više "šaranja" po Evropi, pa su se klubovi odlučivali i za Kipar i Maltu, sada je Turska apsolutni hit.

Naime, samo šest klubova neće otići u tu zemlju ove zime - to su Metalac, Javor, Novi Pazar, Zlatibor, Bačka i Mačva!

Ivanjičani će svoje pripreme obaviti u Kosjeriću, Novi Pazar će "skoknuti" do Crne Gore i Ulcinja, dok će Zlatibor na krajnji sever Srbije - na Palić.

Izvor: MN Press

Mačva će preći preko Drine i svoje pripreme obaviti u etno selu Stanišić u Republici Srpskoj. Metalac će se pripremati u Kući fudbala u Staroj Pazovi, dok se za Bačku i dalje ne zna gde će obaviti svoje pripreme.

Ostalim klubovima iz Superlige sledi boravak u Turskoj, dok će Crvena zvezda pre toga čak deo priprema obaviti i na Kipru.

Zvezda će posle dolaska u Belek igrati sa Slaskom, Ufom, Mariborom i Šahtjorom, dok će Partizan u istom mestu boraviti od 15. januara i odigraće četiri pripremna meča, među kojima su Rubin iz Kazanja i slovačka Senica.

Vojvodina će u Turskoj igrati protiv ukrajinske Zorje, slovenačke Mure, Slavije iz Sofije, Altaija... Radu će rivali biti Leh, Vorskla, Fakel i Rum, Radniku iz Surdulice će protivnici biti Himki, Dinamo Tbilisi i Ruh...

U Turskoj će pored pomenutih ekipa boraviti i Čukarički, Mladost iz Lučana, Rad, Proleter, Inđija, Napredak, Spartak, Radnički Niš i TSC.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.