ODLUČIO!

SRBIN IZ ĆUPRIJE HOĆE DA IGRA ZA RUSIJU: Čekam pasoš, Rusi su naša pravoslavna braća!

Autor Nebojša Marković

Ne bi imao ništa protiv!

Izvor: Profimedia/TASS/Sipa USA/Dmitry Feoktistov

Ivan Miladinović je srpski fudbaler rodom iz Ćuprije. Ima 26 godina i fudbalom je počeo da se bavi u obližnjoj Jagodini.

Ipak, nemojte se iznenaditi ukoliko ga u narednim godinama budete videli u dresu reprezentacije Rusije!

To je makar njegova želja. Nekadašnji fudbaler Jagodine i Radničkog iz Niša trenutno uživa u Rusiji. Štoper ruskog Sočija je u taj klub stigao 2018. godine, kada je privukao pažnju partijama na "Čairu".

Ide mu sjajno - pruža dobre partije, a njegov Soči je na visokom četvrtom mestu tamošnje Premijer lige. Miladinović bi uskoro trebalo da dobije ruski pasoš i ističe da bi voleo da jednog dana bude član reprezentacije Rusije!

"Imam plan da dobijem ruski pasoš. Tokom ove godine, već bi trebalo da ga dobijem", rekao je Miladinović za ruski "Sport Ekspres".

Upitan zbog čega želi tamošnji pasoš, Miladinović daje jasan odgovor.

"Jednostavno volim Rusiju, kao i fudbal ovde. Želim da ostanem u Premijer ligi", rekao je momak iz Ćuprije, pre nego što je odgovorio na pitanje da li se nada da će nekada zaigrati za Rusiju.

Izvor: Profimedia/TASS/Sipa USA/Dmitry Feoktistov

"Moje godine su dobre za defanzivca, tako da računam na to. Pokušaću da igram dobro. Možda me nekad budu pozvali. Čekaći poziv selektora Čerčesova", jasan je Miladinović.

Kako stvari stoje, Soči bi Miladinovićevim dobijanjem pasoša profitirao jer se više ne bi računao kao stranac, ali Srbin ne bi mogao da zaigra za Rusiju pre nego što u toj zemlji u kontinuitetu provede pet godina. Dakle, do leta 2023. godine.

"Rusija je vrlo slična Srbiji po mentalitetu. Verujem da su Rusi naša pravoslavna braća. Na primer, vrlo brzo sam naučio jezik ovde, za samo šest meseci", napominje Miladinović na kraju razgovora za ruski "Sport Ekspres".

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.