Navijači su to čekali

ZVEZDA IMA LEPE VESTI, KATAI ĆE BITI SPREMAN: Stanković ga vodi u Tursku!

Autor Dušan Ninković

Jedan od najboljih igrača crveno-belih će se pripremati za prolećni deo sezone.

Izvor: MN Press

Lepe vesti za sve navijače Crvene zvezde! Aleksandar Katai, momak koji se prethodnog leta vratio u klub, treniraće ove zime i pripremati se za prolećni deo i izazove koji su pred crveno-belima.

Iako nije otputovao sa ekipom na Kipar, Katai će biti sa timom u Turskoj, na drugom delu priprema pred nastavak sezone.

To je potvrdio Dejan Stanković, trener Crvene zvezde, koji je u emisiji večeras emitovanoj na televiziji ''Arenasport'' otkrio da kreativni vezista iz Srbobrana ima dozvolu da se sprema za nastavak prvenstva.

Trener srpskog šampiona je još jednom istakao da mu je najbitnije zdravlje svojih igrača, ali da je presrećan što će igrača takvog kvaliteta imati na drugom delu priprema.

''Sale će propustiti prvi deo priprema, ali ide u Tursku. Dovoljno puta sam podvukao da je zdravlje na prvom mestu. Nisam želeo da reskiram, već da se igrači vraćaju polako, kako se ne bi rizikovale nove povrede'', rekao je Dejan Stanković.

Jedan od najboljih fudbalera crveno-belih će se u pravi trenažni proces vratiti za oko nedelju dana, kada ostali prvotimci stignu sa Kipra u Beograda. Ne treba ni govoriti koliko će to biti značajno za ekipu.

''On je mnogo promenio fizionomiju Zvezdine igre. Gledao sam ga u prvom mandatu i mislim da je ovo drugačiji Katai. On je pravi lider na terenu. Imamo dobru komunikaciju, svi imaju ogromno poverenje u njega. Videlo se da nam fali, ali smo uspeli nekako i bez njega. Jedva ga čekamo nazad, da se skroz oporavi'', istakao je trener crveno-belih.

Aleksandar Katai je u finišu jesenjeg dela sezone imao problema i zbog toga nije igrao, a dugo se nagađalo o njegovoj bolesti. U međuvremenu se oglasio i klub, koji je želeo da stavi tačku na spekulacije.

Ekipa Crvene zvezde se okupila u nedelju, kada je odradila dva treninga u Beogradu, a već u ponedeljak su prvotimci stigli na Kipar. Narednih sedam dana će trenirati na tom ostrvu, zatim sledi dva dana rada u Beogradu, a kasnije i drugi deo priprema u Turskoj.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.