Iskustvo

HRVATSKA LEGENDA NAPADA ZVEZDU: Dao je gol u finalu Lige šampiona, a mesecima nema klub!

Autor Dušan Ninković

Poslednjih nekoliko pregovora su mu propali, ali bi voleo da se vrati u Seriju A.

Izvor: Profimedia

Različiti izvori iz Italije tvrde, Milan je održao razgovore sa agentom napadača koji im je nova meta za zimski prelazni rok!

Ponovo su zaigrali na iskustvo, kao što je to bio slučaj sa Zlatanom Ibrahimovićem, pa sada žele da na San Siro dovedu Marija Mandžukića (34), iskusnog fudbalera koji je poslednjih nekoliko meseci bez angažmana.

Hrvatski fudbaler od jula nema klub, kada je raskinuo ugovor koji je imao u Kataru, a poslednjih nekoliko meseci se često priča o njegovom transferu. U jednom trenutku je bio blizu Lokomotive iz Moskve, koju trenira Marko Nikolić, dogovarao se sa nekoliko italijanskih i turskih timova, a jedan od potencijalnih poslova mu je propao iz bizarnog razloga.

Mandžukić ima bogato iskustvo u Seriji A, gde je četiri godine nosio dres Juventusa. Za to vreme je osvoji isto toliko titula, tri nacionalna kupa i jedan superkup. Između ostalog, Mario Mandžukić je igrao i finale Lige šampiona, gde je postigao prelep gol Real Madridu.

Tokom karijere hrvatski napadač je nastupao za Marsoniju, Zagreb, Dinamo iz Zagreba, Volfsburg, Bajern, Atletiko, pomenuti Juventus i Al-Duhal, gde je proveo samo šest meseci.

Nema sumnje da bi hrvatski napadač bio važno pojačanje za tim Stefana Piolija. U ekipi iz Milana nadaju se da bi njegov utcaj mogao da bude sličan Ibrahimovićevom, koji je stigao kao slobodan igrač i preokrenuo stvari u klubu.

Ekipa Milana u ofanzivnom delu tima već ima hrvatskog igrača, mada Ante Rebić u Piolijevim formacijama više igra kao krilo. Nekadašnji fudbaler Ajntrahta se dobro uklopio u tim i podređen ekipi pruža odlične partije u Italiji.

Podsećamo, protivnik Crvene zvezde u prvom prolećnom kolu Lige Evrope je u potrazi za rezervnim napadačem, a jedno vreme su se interesovali i za Luku Jovića. Srpski fudbaler će verovatno završiti na pozajmici u Ajntrahtu, iako Zidan ne zna ništa o tome

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.