U svom stilu

ZLATAN IBRAHIMOVIĆ PLAŠI SAIGRAČE: ''Šta to radiš? Skidaj!''

Autor Dušan Ninković

Uticao je na promene u klubu, a sada menja i mlade fudbalere koji su od skoro u prvom timu.

Ekipa Milana je prethodnog januara dovela Zlatana Ibrahimovića i to je promenilo ceo klub. Sada su lideri serije A, u Ligi Evrope će igrati protiv Crvene zvezde, a posle decenije lutanja mogu da maštaju o trofejima.

Šveđanin balkanskih korena je najzaslužniji za tu promenu, ali pored igara na terenu on ima i mentorsku ulogu ka mladim fudbalerima. U jednoj takvoj situaciji našao je Pjer Kalulu.

Mladi defanzivac koji pokriva pozicije štopera i desnog beka je tek pola godine u klubu, ali već je od Ibrahimovića saznao kako stvari funkcionišu.

I šta ne sme da radi u klubu. Recimo, ako igraš u odbrani, ne smeš da nosiš rukavice. Nema veze što je hladno, moraš da plašiš napadača!

''Pre nekoliko nedelja, Pjer Kalulu je dobio priliku da debituje. Hteo je da igra u rukavicama. Mlad, snažan štoper, a da igra u rukavicama? Rekao sam mu da ih odmah skine. Sigurno nećeš zastrašiti napadača ako igraš sa rukavicama'', rekao je Ibrahimović.

Mladi Kalulu je prethodnog leta stigao u Milano iz rezervnog tima Liona i tek povremeno dobija šansu u prvom timu. Ako bude slušao Zlatana, smeši mu se lepa karijera.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.