Bravo!

OPET SVI PRIČAJU O LUKI JOVIĆU - "TO NJEGOVO SE NE UČI"! Za POLA SATA dao kao za godinu i po u Real Madridu

Autor Mladen Šolak

Fenomenalan početak srpskog špica u Ajntrahtu. Odmah je pokazao Realu da greši! "To njegovo ne može da se nauči", rekao je sportski direktor.

Izvor: Profimedia

Luka Jović je opet zaigrao za Ajntraht i u prvoj utakmici pokazao Real Madridu da zaslužuje šansu i da su pogrešili što su ga sklonili!

Srpski napadač je ušao u igru u 62. minutu meča protiv Šalkea, pri rezultatu 1:1, a onda je sa dva gola doneo pobedu i postavio konačnih 3:1!

Trener i sportski direktor Ajntrahta iz Frankfurta nisu krili oduševljenje sjajnom partijom povratnika, ali i dvostrukog asistenta, Filipa Kostića.

Zadovoljstvo zbog trijumfa i ekipnog, ali i ličnog Jovićevog, nisu krili sportski direktor Ajntrahta Fredi Bobić i trener Adi Hiter, koji je vodio Luku i ranije u Ajntrahtu.

"Ovo je bilo jako lepo nedeljno veče. Na poluvremenu smo već rekli da je scenario napisan za Luku. Ovde je za njega dobra atmosfera. Golovi su bili vrhunski, i priprema i realizacija. Kod centaršuta za 2:1 video sam Luku kako odmiče. Ako mu je prvi kontakt s loptom dobar, onda bude sve čisto. Kod drugog pogotka ste to mogli da vidite. To morate imati u sebi, ne može se naučiti", rekao je Bobić.

Hiter se potom nadovezao.

"Znali smo da na klupi imamo još jednog napadača koji može da postigne golove. Luki je bilo izuzetno važno da se vrati gde mu je najbolje i gdje se prijatno oseća. To ste mogli da vidite od prvog dana. Činjenica da je postigao dva prelepa gola govori o njegovoj klasi i to se ne može uvek objasniti. Filip je podstakao pogotke, veliki su prijatelji. Drago mi je što je baš on pripremio dva gola", naglasio je šef struke Ajntrahta.

Na kraju je još jedan od klupskih direktora Bruno Hibner o Joviću je rekao samo jednu, ali vrednu rečenicu: "Tipični Luka, jedva da mu je potrebno da se nađe u šansi".

Čestitke su reprezentativci Srbije dobili i od japanskog saigrača Makota Hasebea.

"Luka je izvanredan u špicu napada. Dva udarca - dva pogotka. Interakcija s Filipom je naravno bila veoma dobra. Sad imamo više opcija u napadu, što će pomoći našem timu".

Luka je pretprošlog leta otišao u Real i za godinu i po je kod Zinedina Zidana dobio šansu na samo 32 utakmice i u njima dao dva gola. Taj učinak je u Ajntrahtu izjednačio za veče.