Šta mu je ovo trebalo?

MESIJU PRETI 12 UTAKMICA SUSPENZIJE: Šamar koji bi mogao da označi kraj karijere u Barseloni!

Autor Nikola Lalović

Nesmotren potez bi mogao da ga "otera" iz Barse.

Izvor: Profimedia

Barselona nije uspela da osvoji prvi trofej u 2021. godini!

Izgubili su na šokantan način od Atletik Bilbaoa u finalu španskog Superkupa, pošto su u finišu meča primili dva gola. 

Prvo je Viljalibre izjednačio u 90. minutu i odveo meč u produžetke, da bi Injaki Vilijams na startu produžetka doneo konačnih 3:2 i trofej za svoj tim. 

A upravo Viljalibre je na samom kraju meča bio deo skandala koji je potresao španski fudbal. Lionel Mesi je na polovini terena pokušavao da dobije loptu, a iznerviran zbog loše igre svog tima i brojnih udaraca koje je dobio odgurnuo je Viljalibrea u predelu lica.

Momentalno je zbog ovoga dobio crveni karton, a ovaj šamar bi mogao da ima i dugoročnije posledice. 

Sudija Mancano je posle meča sastavio izveštaj u kome je napisao da je poslao Mesija napolje jer je "udario protivnika rukom koristeći prekomernu silu dok lopta nije bila blizu njih". 

Sasvim sigurno će kazna za Mesija biti stroga, a španski mediji pišu da bi Argentinac mogao "na hlađenje" čak 12 mečeva!

Ako se ovo proceni kao običan crveni karton Mesi će biti susepndovao između jedne i tri utakmice, ali ako komisija proceni da je ovo eksreman slučaj kazna je između 4 i 12 mečeva. 

Mesi je nezadovoljan u Barseloni i više puta je isticao da želi promene u klubu, a ako dobije 12 mečeva kazne mogao bi već u zimskom prelaznom roku da napusti klub. 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.