Katastrofa

DINAMO OSTAO ŠOKIRAN NA MAKSIMIRU: Gosti ih razbili u sred Zagreba i zakuvali borbu za titulu!

Autori Dušan Ninković Dragan Šutvić

Trijumf Rijeke na najtežem gostovanju u ligi.

Izvor: MN Press

Ekipa Rijeke šokirala je Dinamo na Maksimiru!

Dva rivala odigrala su večeras u hrvatskoj prestonici zaostalu utakmicu šeste runde, iz koje je kao pobednik izašao gost – uz dva gola za pet minuta. Zbog ovog meča bi šampionska trka u Hrvatskoj mogla da postane neverovatno zanimljiva!

DINAMO – RIJEKA 0:2 (0:0)
/Lončar 66, Andrijašević 71/

Tragičar "modrih" svakako je napadač Bruno Petković, kojem je u poslednjim trenucima prvog dela poništen gol zbog ofsajda, dok na startu drugog nije materijalizovao jedanaesterac.

Takve poklone Rijeka nije odbila, a meč je rešila "blickrigom" od 66. do 71. minuta, pogocima Stjepana Lončara i kapitena Franka Andrijaševića.

I pored večerašnjeg poraza, Zagrepčani imaju ogromnu bodovnu prednost u odnosu na Riječane (deset bodova). Svakako, treba uzeti u obzir da Rijeka ima čak tri meča manje od Dinama koje će uskoro odigrati.

Ali, ovo otvara mogućnost da se u šampionsku trku ponovo uključi i Osijek nenada Bjelica, nekadašnjeg trenera Zagrepčana, koji je bodovno poravnat sa Dinamom. Sada tim iz Slavonije ima samo jednu utakmicu manje od kluba iz glavnog grada, pa može da dobije novu energiju da se bori za trofej.

Tabela: Dinamo Zagreb (-1) 33, Osijek 33, Gorica (-1) 30, Rijeka (-4) 23, Hajduk (-2) 17, Slaven Belupo (-1) 17, Šibenik (-2) 13, Lokomotiva (-2) 12, Varaždin 12, Istra 1961 (-3) 10.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.