sjajan gest

NIJE MOGAO DA ODBIJE POZIV, TAKO RADE VELIKANI: Huntelar se vratio na mesto uspeha kada je Šalkeu najpotrebnije

Autor Pavle Knežević

"Rudari" tonu, potrebni su im golovi, ko je bolji nego on?

Izvor: Screenshot

Šalke ima samo jednu pobedu u prvih 16 kola Bundeslige, "zakucan" je za dno tabele, ali nije odustao od borbe za opstanak.

Ekipa iz Gelzenkirhena pozvala je u pomoć svoju nekadašnju zvezdu i Klas-Jan Huntelar se odazvao i došao da pomogne.

Iskusni napadač vratio se u Šalke posle tri i po godine u Ajaksu, a ugovor je potpisao do kraja sezone. Na dresu će nositi broj 21 i spreman je na sve što ga čeka.

"Moramo da dobijemo mnogo utakmica da bismo se popeli uz tabelu. Želim da doprinesem i ponesem svoj deo u borbi za opstanak. Šalke pripada Bundesligi. Sada je na nama da se pobrinemo da tu i ostane", rekao je Huntelar.

Šalke večeras igra protiv Kelna, direktnog konkurenta za opstanak, u 17. kolu Bundeslige.

Za Šalke je igrao od 2010. do 2017. godine, a u 240 utakmica postigao je  126 golova. Sa 82 pogotka je drugi najbolji strijelac kluba u istoriji Bundeslige. Igrao je i za Milan i Real Madrid.

Huntelar nije jedini koji je poslušao poziv bivšeg kluba i došao da pomogne. Šalke je nedavno, na pozajmicu iz Arsenala, vratio još jednog bivšeg člana, Seada Kolašinca.

Trener Kristijan Gros bio je pun hvale za Holanđanina.

"Kada zaigrate za Šalke, zarazite se virusom Šalkea. Huntelar je sam govorio da sa lepim emocijama gleda na svoj boravak ovde i da ima vrlo, vrlo lepe uspomene. Osećam da je spreman da se bori i to zaslužuje mnogo poštovanja. On kao čovek, njegova ličnost i prošlost u Šalkeu – sve će nam to pomoći na mnogo načina", rekao je Gros.

Najbolji golovi Huntelara u Šalkeu
Izvor: YouTube/Bundesliga

(Mondo.ba)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.