Počinje fudbal!

ZVEZDA RAZBILA POLJAKE U PRVOJ PROVERI: Četiri gola u mreži Šlonska i povreda koja mora da brine!

Autor Dušan Ninković

Ekipa Dejana Stankovića bila superiorna u meču protiv poljskog tima.

ž
Izvor: MN Press

Ako je Dejan Stanković pred današnji meč igračima u svlačionici rekao da je bitan i rezultat na prvoj pripremnoj utakmici, nakon nje može zadovoljan da održi govor. Crvena zvezda je demolirala Šlonsk, ekipu koja je samo jednom ili dva puta ozbiljnije pripretila.

Iako su Poljaci danas igrali jedan od poslednjih mečeva pred nastavak sezone, pokazali su veoma bledu partiju, osim u prvih desetak minuta kada su bili ravnopravan rival.

Crvena zvezda - Šlonsk 4:0 (2:0)
/Ivanić 34, Falćineli 44, 58, Pavkov 73/

Dominantnu igru srpski tim je krunisao tek nakon više od pola sata igre, kada je Mirko Ivanić ostao usamljen na drugoj stativi, da bi desetak minuta kasnije Falčćineli duplirao prednost i praktično već pred odlazak na odmor rešio pitanje pobednika.

U nastavku susretaj e isti igrač, sa samo nekoliko metara udaljenosti, asistenciju Milana Rodića poslao u mrežu, da bi tačku na ovaj susret stavio Milan Pavkov, posle fenomenalne asistencije. Nadaju se navijači da je to signal da se vraća u formu.

Pored četiri postignuta gola Zvezda je imala još nekoliko prilika, ali ih nije iskoristila. I ovako je stigla do ubedljive pobede, koja može da raduje stručni štab. Naredni prijateljski meč crveno-beli igraju u ponedeljak.

Crvena zvezda Šlonsk 4:0
Izvor: YouTube/TV Arena sport

Tekstualni prenos prvog meča Crvene zvezde.

KRAJ! Gotov je prvi pripremni meč Crvene zvezde u Turskoj. Ekipa Dejana Stankovića je ubedljivo (4:0) savladala poljski Šlonsk.

87. minut - Bio je ofsajd Nikole Krstovića, ali i pored toga šteta što mladi crnogorski fudbaler nije postigao gol. Slavoljub Srnić ga je sjajno uposlio, a on probao ''štiklom'' da iznenadi golmana poljske ekipe.

76. minut - Još jedna izmena kod crveno-belih. Željko Gavrić, koji je u igru ušao u 20. minutu, sada ustupa mesto Nikoli Krstoviću. Podsećamo, Gavrić je zamenio Aksela Bakajoka, koji je već posle dvadeset minuta morao da izađe iz igre.

73. minut - GOOOOOOL! Crvena zvezda stiže do prednosti od 4:0! Milan Pavkov je postigao gol na prvom pripremnom meču srpskog šampiona i možda najavio povratak u veliku formu.

69. minut - Kao što je i bilo najavljeno kada je dolazio, Slavoljub Srnić igra na poziciji desnog beka. On se oog leta vratio u klubu u kom je ponikao, ali je u prethodnom mandatu dres crveno-belih nosio kao krilni fudbaler.

60. minut - IZMENE! Dejan Stanković je promenio veliki broj igrača. Sadašnji sastav Crvene zvezde izgleda ovako:

Popović - Srnić, Eraković, Milunović, Gobeljić - Odada, Petrović - Vukanović, Nikolić, Gavrić - Pavkov. 

58. minut - GOOOOOOL! Ponovo je strelac Dijego Falćineli, ali njemu je bilo veoma lako. Pogodio je praznu mrežu sa samo nekoliko metara.

54. minut - Čini se da je Crvena zvezda u nastavku meča mnogo lakše zagospodarila terenom nego što je to bio slučaj na početku meča. Ipak, pravih prilika za gol nije bilo, pa je još uvek na snazi rezultat 2:0, do kog je srpski tim stigao pogocima Ivanića i Falćinelija.

SASTAV CRVENE ZVEZDE

Popović (od 46. minuta) - Gajić, Pankov, Degenek, Rodić - Sanogo, Kanga - Gavrić (od 20. minuta), Ivanić, Ben, Falćineli 

Mitar Mrkela je pre ovog susreta najavio da će Dejan Stanković ukazati poverenje velikom broju igrača, pa u nastavku meča očekujemo mnogo promena.

Prvi deo igre završen je rezultatom 2:0 za crveno-bele. Trenera Dejana Stankovića može da raduje dobra igra njegovih izabranika, koji su samo na početku meča imali problem sa uspostavljanjem inicijative. Kako je meč odmicao, tako su ofanzivci srpskog tima sve češće pretili Poljacima.

44. minut - GOOOOOL! Duplirana je prednost Crvene zvezde. Dupli pas Falćinelija i Gajića italijanski napadač kruniše prelepim udarcem u suprotan ugao.

39. minut - Pokazuje Zvezda kvalitet! Ponovo dobra prilika, bili su u kaznenom prostoru Dijego Falćineli i Milan Rodić, ali prednost nije duplirana.

34. minut - GOOOOOL! Prvi pogodak za Crvenu zvezdu u 2021. godini postiže Mirko Ivanić. Ofanzivni vezista je ostao sam na drugoj stativi prilikom kornera, a nije mu bilo teško da loptu pošalje u mrežu.

31. minut - Delovalo je da je u kaznenom prostoru poljskog tima golman napravio faul nad El Fardu Benom, ali Sedef Kiranoglu nije dosudila kazneni udarac za srpski tim!

20. minut - Verovatno je u pitanju neka povreda... Aksel Bakajoko je izašao iz igre posle samo 20 minuta igre, a njegovo mesto na terenu zauzima Željko Gavrić!

18. minut - Odličan šut Pavlovskog stavio je na muke Milana Borjana! Ali, čuvar mreže crveno-belih i reprezentacije Kanade uspeva nekako da izboksuje loptu koja je stigla sa ivice kaznenog prostora.

14. minut - Veoma ofanzivno je počeo poljski tim, ali se Zvezda polako oslobađa tog pritiska. Zbog jednog grubog starta defanzivca Šlonska ostao je da leži Dijego Falćineli, ali će moći da nastavi meč. Upravo je on pretio udarcem glavom nakon tog prekida.

5. minut - Čini se da će Dejan Stankovića pojačanje iz Intera koristiti i na levoj strani terena. Iako je najavljeno da je Aksel Bakajoko desno krilo, Zvezdino zimsko pojačanje se u prvim minuta na terenu našlo i pored desne aut-linije.

1. minut - Meč je počeo!

SASTAVI

Crvena zvezda: Borjan - Gajić, Pankov, Degenek, Rodić - Sanogo, Kanga - Ben, Ivanić, Bakajoko - Falćineli

Slonsk: Šromnik, Janasik, Puerto, Tamaš, Štiglec, Palaševski, Sobota, Prašelik, Žila, Pavlovski, Esposito

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.